Info Actual > Politică > Ciucă face militărie la Guvern! Decizia a fost luată. Klaus Iohannis a semnat
Politică

Ciucă face militărie la Guvern! Decizia a fost luată. Klaus Iohannis a semnat

Ciucă face militărie la Guvern! Decizia a fost luată. Klaus Iohannis a semnat

Nicolae Ciucă, general român în rezervă și politician care, din 25 noiembrie 2021, a devenit prim-ministrul României, face militărie la Guvern. Premierul și-a luat șefă de cabinet din Armată.

Ciucă face militărie la Guvern! Decizia a fost luată. Klaus Iohannis a semnat

Decizia luată de premierul României este cumva o tendință de militarizare a Guvernului? Se pare că da, cel puțin la vârful Cabinetului Ciucă, pentru că generalul care conduce Guvernul, vedem, îşi întărește în aceste zile Garda de la Palatul Victoria. Acesta a decis să își aducă oamenii săi fideli din Armată.

Paula Cristea, noua șefă de cabinet

Recent, a numit-o șefă de cabinet pe Paula Cristea. Ea este un general maior cu două stele care a trecut recent în rezervă, s-a întâmplat asta pe 10 decembrie printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Conform unor surse Rador,  generalul Paula Cristea a fost una dintre colaboratoarele apropiate ale lui Nicolae Ciucă și favoritele sale pe vremea când conducea Ministerul Apărării.

Așadar, Paula Cristea va conduce cabinetul premierului de la Palatul Victoria și va avea, evident, rang de secretar de stat.

Generalul Ciucă, considerat omul fidel președintelui Klaus Iohannis

Soțul Paulei Cristea este și el general în Armata Română, deci iată că generalul Ciucă preferă să aducă lângă el militarii de carieră și oamenii fideli din Armată, ceea ce ne arată într-un fel și ruptura care există între premier și liderii PNL, pentru că în partid, spun surse politice, generalul Ciucă este considerat omul fidel președintelui Klaus Iohannis, potrivit RRA.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Paula Cristea se numește în funcția de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în documentul datat și publicat vineri în Monitorul Oficial.

Conform documentelor publicate pe site-ul ministerului, Paula Cristea a avut funcția de consilier coordonator domeniu la Grupul consilierilor ministrului apărării naționale și s-a bucurat recent, în 17 decembrie, de o ceremonie de avansare în gradul de general-maior și trecerea ei în rezervă, ocazie cu care a ținut un discurs în care a făcut un scurt bilanț al celor 34 de ani ai săi de carieră militară.

„Este greu să te desparți de familie și de prieteni. Este greu să pleci din casa în care ai trăit în ultimii 17 ani. Este greu să renunți la haina cea mai dragă din garderobă și este imposibil să uiți vreodată că ești militar. Nu voi face o trecere în revistă a ceea ce am făcut în cei 34 de ani de când am îmbrăcat uniforma militară. Ar fi plictisitor pentru dumneavoastră și mult prea emoționant pentru mine. Aș spune doar că am plecat de la „murătură” în Școala Militară, am continuat cu „bibane” ca tânăr ofițer și am ajuns la „sistemul nervos central al Armatei” și, uitându-mă la colegii mei de Academie, prezenți aici, îmi dau seama că am fost o promoție de excepție a Academiei de Înalte Studii Militare”, a spus generalul-maior în rezervă în cadrul ceremoniei, conform unei postări publicate pe contul de Facebook al MApN.

„De la aviatori am învățat că avioanele te fac să vezi imensitatea posibilităților, de la profesori am învățat că trebuie să îmi exprim opinia sau punctul de vedere. Dar cel mai important lucru pe care l-am învățat, peste tot pe unde am trecut, este că atunci când oamenii dedicați și inteligenți își pun laolaltă creativitatea, realizează lucruri extraordinare”, spunea noua șefă de cabinet a premierului la jumătatea acestei luni.