Actual

Clujul continuă să surprindă pe zona de imobiliare! Zeci de mii de euro pentru o garsonieră dintr-un bloc vechi

garsoniera cluj napoca (sursă foto: gandul.ro)
sursă foto: stiridecluj.ro

Orașul Cluj-Napoca este bine cunoscut pentru prețurile mari din piața imobiliară. Foarte des, în spațiul public, au apărut diverse anunțuri cu privire la oferte de închiriere, iar prețurile nu erau deloc în concordanță cu adevăratele condiții.

Furori a făcut inițial o garsonieră de doar 11 metri pătraţi, foarte virală în social media și în presă. Mai apoi a fost garsoniera cu cadă în bucătărie. De data aceasta a venit rândul unei alte garsoniere „speciale” despre care se face mult haz în rândul internauților.

Vechi și scump

Este vorba despre o garsonieră de 32 de metri pătrați dintr-un bloc vechi de 10 etaje, la parter, dar care este pusă la vânzare cu valoarea uneia noi, construită recent. Prețul afișat este de 80.000 de euro asta pentru că respectiva locuință a fost încadrată la secţiunea „apartamente nou construite”. În plus, proprietarul se arată deschis și la opțiunea schimbului, dar dorește doar un apartament nou, cu două camere.

„Vând garsonieră în Mănăștur, lângă Big, la parter, bloc de 10 etaje, suprafața utilă 32 de metri pătrați. Cer prețul pieței stabilit de experți imobiliari sau schimb cu apartament de 2 camere + diferența aici in zonă”, scrie proprietarul în anunţul său.

Garsoniera veche din Cluj-Napoca pentru care se cere un preț de garsonieră nouă, respectiv 80.000 de euro (sursă foto: stiridecluj.ro)

Garsoniera veche din Cluj-Napoca pentru care se cere un preț de garsonieră nouă, respectiv 80.000 de euro (sursă foto: stiridecluj.ro)

Comentariile internauților

Cum s-a obișnuit deja, acest gen de anunțuri nu este tratat cu seriozitate de către oamenii din online, care vin adesea cu reacții ironice, hilare. Unii spun că această garsonieră de fapt, nu ar avea dimensiunile despre care vorbește proprietarul, iar unii sunt nemureți cu privire la termenul de „nou” în ceea ce privește această garsonieră. Acestea din urmă fac acum deliciul internetului, scrie romaniatv.net.

„Ați adăugat și de la vecinul de are 32 mp?”, scrie un internaut.

„Toate garsonierele conf 1, ceausiste au 28 mp, urmează cele de 24 mp în câteva blocuri de exemplu de pe porțile de fier”, mai comentează încă o persoană.

„Oare ce din acest apartment ați încadrat la „nou”?”.

Baia din bucătărie

Cel mai recent caz din Cluj-Napoca care a stârnit și de aceea dată surâsul. Atunci era viral un anunț de închiriere a unei garsoniere de mici dimensiuni pe care se cerea o chirie de 500 de euro (în jur de 2.500 de lei). Din nou, o garsonieră „specială”, tocmai pentru că baia se regăsea în bucătărie. Poți să faci „baie cu spumă în timp ce gătești”, scriau atunci cei de la stiridecluj.ro

Cada din bucătărie dintr-o carsonieră din Cluj pe care se cerea, drept chirie, 500 de euro (sursă foto: gandul.ro)

Cada din bucătărie dintr-o carsonieră din Cluj pe care se cerea, drept chirie, 500 de euro (sursă foto: gandul.ro)

„Poate nu ți-ai dat seama, dar e 2 în 1. Ai pat și cadă, dar dacă bagi o plapumă și o pernă în cadă cu ce seamănă?! Dacă mănânci o zamă de fasole gătită, îi minunată bucătăria, faci și jacuzzi. Pentru ce să aglomereze camera ??!!”, este un comentariu al unui internaut. Altcineva a venit cu completări: „Vreau să cred că e o glumă. Nu neapărat amuzantă, dar sper că e o glumă”.