Diverse

Piața imobiliară din Cluj-Napoca lovește din nou. Un apartament cu o cameră a fost pus la vânzare cu 200.000 de euro

apartament

Prețurile extrem de ridicate la imobiliare în Cluj-Napoca nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, asta după celebra garsonieră de 11 mp pusă la închiriat cu prețul de 200 de euro. De această dată însă nu mai este vorba despre închiriat, subiectul fiind vânzarea unui apartament cu o cameră, de 38 mp, cu suma impresionantă de 200.000 de euro. La banii aceștia, viitorul proprietar va beneficia de „o nişă de dormit”.

Piața imobiliară din Cluj-Napoca lovește din nou. Un apartament cu o cameră a fost pus la vânzare cu 200.000 de euro

Situat în zona campusului studențesc Hașdeu, apartamentul semidecomandat a fost pus la vânzare de proprietar cu suma de 200.000 de euro, ceea ce ar rezulta un preț de 5.000 euro pentru metrul pătrat:

„Apartament o cameră în campus Haşdeu, bloc nou, LUX!!!

Imobilul este localizat pe str. Hasdeu, chiar lângă bariera de intrare în campus, într-un imobil nou construit. Apartamentul are o suprafaţa utilă de 38 mp. Acesta dispune de centrală proprie, aer condiţionat, interfon, iar obiectele sanitare din baie sunt de o calitate superioară. Dispune de o nişă de dormit care este momentan folosită ca şi birou. Se află la etajul 2/3. Nu are loc de parcare.

Colaborez cu agenţii dar nu plătesc comision. Preţul de 200k este foarte puţin negociabil”, se arată în anunţul postat pe OLX.

Se pare că o explicație pentru astfel de prețuri este dată de cererea uriașă de închiriat/cumpărat, foarte mulți români luând decizia să se mute în Cluj.

Un studiu realizat de Banca Mondială în urmă cu cinci ani arăta că cei mai mulţi români dintre cei dispuşi să se stabilească într-o altă localitate intenţionau să se mute la Cluj. Potrivit acestui studiu, 250.000 de români ar intenţiona să se stabilească la Cluj numai în decurs de cinci ani.

Garsoniera cu canapea galbenă, de 11 metri pătraţi, din Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare

În urmă cu câteva luni, o garsonieră de 11 mp a provocat o mulțime de reacții în mediul online, asta după ce a fost pusă la închiriat cu suma de 200 de euro lunar:

„Dacă comand o pizza family, intră pe uşă sau trebuie luată felie cu felie?”, a fost una dintre reacții.

Acum, garsoniera a ajuns să fie pusă la vânzare de către proprietar cu prețul de 37.499 de euro, ceea ce înseamnă 3.409 euro pe metru pătrat.