Actual

Cod roșu de furtuni și vijelii. Vremea rea face ravagii în România

prognoza-meteo
Sursă foto: GdS

Cod roșu de furtuni și vijelii. În această perioadă, ne confruntăm cu schimbări majore din punct de vedere al vremii. Tara noastră este luată cu asalt de recorduri din punct de vedere al temperaturilor ridicate ale acestei luni. De asemenea, anumite zone din țară se confruntă cu alte provocări.

Unele părți ale teritoriului au fost afectate de un cod roșu de furtuni și vijelii. Vremea rea a făcut ravagii în România. Vântul puternic și precipitațiile însemnate iau luat prin surprindere pe oameni. Aceste fenomene au adus și pagube. Anumite mașini au fost luate de ape, iar acoperișurile caselor au fost rupte de vânt.

Cod roșu de furtuni și vijelii

În această perioadă, anumite zone ale țării s-au bucurat de temperaturi ridicate și vreme în general frumoasă. Valorile termice înregistrate sunt asemănătoare cu cele din timpul verii. Deși pentru unii români sezonul cald nu s-a încheiat, anumiți cetățeni s-au confruntat cu noi surprize neplăcute și fenomene neașteptate.

Meteorologii au emis mai multe atenționări de vreme rea pentru unele zone din țară. Județul Dolj a fost afectat de un cod roșu de furtuni și vijelii.

Străzi blocate și pagube însemnate

Cetățenii s-au confruntat cu fenomene extrem de puternice. Precipitațiile au fost însemnate, iar furtuna a adus cu sine pagube pentru oameni. În Craiova, străzile circulate au fost transformate în mici lacuri. Cantitatea de apă acumulată a fost foarte mare, iar sistemul de canalizare al orașului nu a mai făcut față.

Mașinile au fost luate de ape. De asemenea, circulația a fost blocată, iar traficul îngreunat din cauza condițiilor meteo. Vântul a suflat cu putere. Rafalele au reușit să ia pe sus acoperișurile anumitor case.

Furtună în Craiova

Cod roșu de furtuni și vijelii. Aceste manifestări ale vremii care au adus pagube și multe probleme sau pericole pentru cetățeni au durat mai puțin de o oră. Într-un timp scurt, zeci de străzi s-au transformat în adevărate râuri. Acest lucru a fost cauzat de ploaia extrem de intensă, care a dus la depășirea capacității sistemului de canalizare. Lacurile din Grădina Botanică au refulat.

Circulația la nivelul orașului a întâmpinat multe provocări. Inclusiv transportul în comun a avut de suferit. Tramvaie au fost oprite pe traseu. Anumite pasaje au fost închise, la fel ca în cazul traficului în anumite zone. Autoritățile au încercat să acționeze rapid pentru a proteja cetățenii și în scopul de a nu-i expune la riscuri. Apa a pătruns și a inundat curțile oamenilor.

Zboruri anulate

Acest cod roșu a adus la pachet un vânt foarte puternic, care a cauzat noi probleme. Zeci de copaci au fost doborâți de rafale și acoperișurile au fost smulse de pe casele oamenilor. Această stare de alertă a adus zeci de apeluri către autorități. Pompierii au intervenit pentru a ajuta cetățenii aflați în situații dificile.

Au fost întâmpinate probleme pe aeroportul din Craiova. Avioane ce urmau să aterizeze în destinații internaționale au fost redirecționate către aeroportul Otopeni. În acest caz se află cursele de la Milano sau Paris. De asemenea, avionul care urma să plece spre Roma nu a mai decolat, iar cursa a fost anulată, conform Protv .