Actual

Condamnat în Gala Bute alături de Elena Udrea, Rudel Obreja trimite un mesaj din pușcărie

Condamnat în Gala Bute alături de Elena Udrea, Rudel Obreja trimite un mesaj din pușcărie

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul ”Gala Bute”, consideră nedreaptă deciziei instanței. Recent, acesta a trimis un răspuns din pușcărie.

Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în Dosarul ”Gala Bute”: ”Nu regret absolut nimic”

Fostul oficial al FRB a precizat că faptele în dosarul Gala Bute s-ar fi prescris în 2026 şi că exista timpul necesar pentru o rejudecare a cazului:

„Este o mârşavie, o bătaie de joc, pentru că dosare identice bazate tot pe decizia CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare, vreo cinci: Dan Şova, Niţă de la Braşov, Horia Simu şi mai sunt câţiva. Identic. La noi s-a apelat la CJUE, că, vezi Doamne, gest de impunitate, vrăjeli. Era clar că pentru noi trebuia o altă soluţie, s-a dat altă soluţie şi acum, fix acum, plec cu geamantanul unde trebuie”, a declarat Obreja.

„Nu regret nimic, absolut nimic. Nu ai ce apărare să faci, nu aveam ce apărare să îmi fac, pentru că aici lucrurile sunt clare. Sunt dosare identice, dar văd că atât s-a prostit presa asta încât nu mai ştie să mai spună lucrurile astea. Domnule, a existat o decizie CCR care a fost pusă în aplicare în alte 5 dosare, da?,” a adăugat acesta.

„Opriți execuția politică”, a declarat Rudel Obreja din penitenciarul Rahova!

Recent, prin intermediul unei postări publicate pe pagina personală de Facebook, Rudel Obreja a trimis din închisoare, acolo unde se află de câteva zile încarcerat, următorul mesaj:

“ OPRIȚI EXECUȚIA POLITICĂ

Solicit tuturor practicanților de drept, să protesteze public , până la îndreptarea execuției politice la care am fost supus‼️

Apărați totodată CONSTITUȚIA și LEGEA în România‼️(s-a creat un precedent deosebit de periculos‼️)

Am fost trimis la închisoare printr-o decizie care pune în pericol INTEGRITATEA și SUVERANITATEA CONSTITUȚIONALĂ a României‼️

Domnilor sforari, dacă vă doriți din inimă să mă vedeți la închisoare, dați ordin să ne rejudece de urgență 1-2 termene și apoi să ne condamne iarăși.

Dar salvați aparențele și mai ales, salvați viitorul României❗️

Repuneți ordinea constituțională în drepturile firești, respectând Legea Supremă, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI❗️

Așa cum s-a procedat în cazul,avocatului Robert Roșu,puteți domnilor judecători, avocați,procurori să vă uniți și să cereți apărarea valorilor fundamentale ale umanității.

Apelul meu se adresează inclusiv Diviziei de Apărare a Constituției din SRI, Avocatului Poporului și Parlamentului!

Rudel Obreja, condamnat politic, din penitenciarul Rahova”, a declarat acesta.

Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare: Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) – un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) – 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) – 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) – doi ani şi şase luni cu suspendare.