Actual

DNA și-a schimbat decizia cu o zi înainte de sentința finală în procesul „Gala Bute”! Explică de ce

Elena Udrea

Cu o zi înainte de pronunțarea sentinței în celebrul procesGala Bute”, Direcția Națională Anticorupție și-a schimbat complet punctul de vedere! Motivul pentru care a fost luată o astfel de decizie.

DNA a cerut rejudecarea luni cu speranța unor pedepse mai mari!

Gala Bute, organizată în 2011 de către Elena Udrea împreună cu președintele FR Box, Rudel Obreja reprezintă unul dintre cele mai cunoscute procese de la noi de țară. Potrivit anchetatorilor DNA, Elena Udrea a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

Pe 4 aprilie, procuroarea DNA a cerut reluarea procesului, în consens cu avocații și inculpații care ar înseamna desființarea sentinței și rejudecarea apelului, ca mai apoi, pe 6 aprilie, această decizie să fie total schimbată, fiind făcută o nouă solicitare judecătorilor de la Înalta Curte, cu privire la aplicarea deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene sau respingerea tuturor contestațiilor în anulare formulate în proces.

DNA a răspuns că a cerut rejudecarea pentru că speră la pedepse mai mari, iar mai apoi, în răspunsul către Libertatea, DNA spune că n-a mai cerut rejudecarea, ci păstrarea pedepselor și că a făcut-o în scris.

Elena Udrea este reprezentată de avocatul Tudorel Toader!

Pentru Tudorel Toader, admiterea contestației în anulare ar reprezenta rejudecarea apelului, situație în interesul clientei sale:

„Dacă se va admite contestația în anulare, o să fie rejudecat apelul. Dacă nu, Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare”, a spus Tudorel Toader.

Înalta Curte a anunțat că va decide joi, 7 aprilie, ce se întâmplă cu procesul în care Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, procesul fiind relatat pe larg de evz.ro.

La momentul pronunțării deciziei definitive, Elena Udrea se afla în Costa Rica, după ce a părăsit România la începutul anului 2018, solicitând azil în Costa Rica. Nici atunci când a plecat din țară nu exista vreo interdicție pentru ea de a părăsi țara. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la Instanţă Supremă, și a revenit în România în iulie 2019.