Diverse

Condimentul care te ajută să scapi de mirosurile neplăcute și de calcarul din vasul de toaletă

Condimentul care te ajută să scapi de mirosurile neplăcute și de calcarul din vasul de toaletă
casa-gradina.ro/ divahair.ro

Una dintre metodele care te pot ajuta să scapi de o problemă des întâlnită este să pui un anumit condiment în vasul de toaletă.

Este vorba despre cuișoare, care are proprietăți nebănuite și nu este util doar în bucătărie sau în domeniul medical.

Iată de ce e bine să pui acest condiment în toaletă

Cu toții știm că aceste condimente, cuișoarele, sunt foarte parfumate și emană un miros puternic, motiv pentru care sunt utilizate pentru a da aroma unor deserturi sau feluri de mâncare. De asemenea, acestea se folosesc și pentru tratarea unor afecțiuni, dar puțini cunosc faptul că ele se pot utiliza și în scopuri mai puțin cunoscute.

Vasul de toaletă emană, deseori, mirosuri neplăcute, cum ar fi cel de umiditate, iar odorizantele din comerț nu sunt mereu atât de eficiente, chiar dacă sunt folosite în permanență.

Ei bine, în acest scop se pot folosi cuișoarele, o alternativă bună la unele substanțe chimice folosite în vasul de toaletă. De altfel, cuișoarele acționează în mod natural asupra mirosului de umiditate, precum și asupra celui de mucegai.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a pregăti o soluție cu acest condiment

Pentru a pregăti un odorizant pe bază de cuișoare, sunt necesare:

  • un pumn de cuișoare;
  • 9 linguri de bicarbonat de sodiu;
  • 1 litru de apă călduță;
  • un borcan de sticlă;
  • 8 picături de ulei esențial de cuișoare sau lămâie (opțional).

Înainte de a umple borcanul cu apă caldă, se amestecă cuișoarele și bicarbonatul de sodiu. Apoi, se adăuga uleiul essential, se închide borcanul și se agită.

Borcanul se pune deschis lângă vasul de toaletă, iar soluția pe bază de cuișoare va absorbi mirosurile neplăcute. În plus, în baie va predomina un parfum plăcut.

Iată cum poți curăța vasul de toaletă

Pentru a curăța vasul de toaletă, poți prepara acasă un detergent pe bază de cuișoare. Pentru aceasta, trebuie doar să amesteci o mână de cuișoare într-o sticlă cu oțet alb.

După ce soluția se lasă la macerat cel puțin o săptămână, se strecoară și se toarnă în vasul de toaletă. Se lasă să acționeze în timpul nopții. Cuișoarele, în combinație cu oțetul alb, vor curăța foarte bine pereții interni ai toaletei, iar mirosurile neplăcute vor fi îndepărtate. Soluția va acționa și asupra urmelor de calcar, potrivit fanatik.ro.