Diverse

Contrabandă cu medicamente și trafic cu ucranieni, la frontieră. Ajutorul infractorilor era un polițist

Contrabandă cu medicamente și trafic cu ucranieni, la frontieră. Ajutorul infractorilor era un polițist
Foto: Instectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Un polițist de frontieră a fost găsit ”în cârdășie” cu membrii unei grupări ce facilita ucranienilor trecerea ilegală în Republica Moldova.

Contrabandă cu medicamente și trafic cu ucranieni, la frontieră. Ajutorul infractorilor era un polițist

Angajații Poliției de Frontieră din cadrul Direcției regionale Nord și Direcției Inspecție Efectiv, sub conducerea Procuraturii raionului Ocnița, au reușit să prindă un grup care, contra cost, le asigura ucrainenilor intrarea ilegală în Republica Moldova.

După cum se știe, bărbații din Ucraina au interzis să părăsească țara dacă au sub 60 de ani. De aceea cinci bărbați ucraineni au ales să apeleze la o rețea care să-i ajute să ajungă în Republica Moldova. În cârdășie cu membrii grupării a fost depistat și un angajat al Poliției de Frontieră.

La 11 mai 2022, au fost deconspirate în flagrant acțiunile ilegale ale celor implicați în traficul de persoane.

În continuare, oamenii legii din Republica Moldova desfășoară  acțiuni ample, investigații speciale și urmărire penală, în vederea elucidării circumstanțelor și a tragerii la răspundere a făptașilor pentru organizarea migrației ilegale.

Poliția de Frontieră transmite că nu va tolera astfel de acțiuni în rândul angajaților și cei implicați în scheme infracționale vor răspunde în fața legii.

Potrivit legii, suspecții se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești.

600 de medicamente transportate ilegal de o ucraineancă, găsite de vameșii moldoveni

Totodată, la 12 mai 2022, dis-de-dimineață, la ora 06.30, în punctul de trecere a frontierei ”Palanca-Maiaki-Udobnoe”, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat o femeie în vârstă de 31 de ani, de origine ucraineană. În timpul controlului, au fost găsite, ascunse, 600 de cutii de medicamente diferite, fără acte de proveniență.

La primele audieri, femeia a spus că medicamentele i-au fost date de către o personaă necunoscută, cu rugămintea de a le duce la Odessa. Medicamentele confiscate fac obiectul cercetrăilor în acest caz.