Diverse

Control pe aeroport: la un român a fost găsit un briceag pentru ”gustări”. Ce riscă acum bărbatul

aeroporturile din România

Există reguli diferite aeroportuare, care ar fi bine de știut înainte de a pleca la drum, în vacanță sau în cazul călătoriilor obișuite de lucru.

Control pe aeroport: la un român a fost găsit un briceag pentru ”gustări”. Cum arată cuțitul și ce riscă acum bărbatul. Foto

Un român de de 40 de ani a fost prins cu briceagul în valiză, la controlul de pe aeroport, înainte de debarcare, au scris tabolidele germane.

Poveste: Angajații biroului vamal principal din Karlsruhe au verificat luni, 25 iulie, pe Aeroportul Karlsruhe/Baden-Baden din Germania, bagajele unui cetățean român în vârstă de 40 de ani, care tocmai sosise din Timișoara.

Despre locația dată: Aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden, în germană: Flughafen Karlsruhe / Baden-Baden, este aeroportul internațional ce deservește Karlsruhe, al doilea oraș ca mărime din landul german Baden-Württemberg, fiind localizat în apropierea orașului balnearBaden-Baden. Ca mărime, este cel de-al doilea aeroport al landului, după aeroportul din Stuttgart, și al 18-lea din Germania, cu 1.110.500 de pasageri din 2016. Mare parte a zborurilor sunt curse low-cost și de agrement. (wikipedia).

Vameșii au observat că printre bunurile personale ale bărbatului mai se afla și un briceag în valiză. Călătorul le-a spus agenților că este un cuțit pentru pâine pe care l-ar fi folosi la „gustări”.

Foto: Hauptzollamt Karlsruhe/presseportal.de

Ce prevede legea germană

Exact acest tip de cuțit este un obiect interzis în temeiul legii germane privind controlul armelor. Prin urmare, s-au inițiat proceduri penale împotriva românului pentru încălcarea Legii armelor și briceagul a fost confiscat.

Totodată, pentru că bărbatul în cauză nu are reședință permanentă în Germania, el a trebuit să plătească o garanție de 300 de euro pentru procedurile judiciare. După ce s-au efectuat toate formalitățile, bărbatul și-a putut continua călătoria.

Legea germană privind controlul armelor interzice deținerea bricegelor, cu excepția celor a căror lamă iese lateral de mâner, nu au o lungime mai mare de 8,5 cm și lama nu este ascuțită pe ambele laturi. Dacă o singură caracteristică nu este îndeplinită, această interdicție se aplică.

Prin urmare, oamenii legii din Germania au inițiat proceduri penale împotriva românului nostru, pentru încălcarea legii.

Foto: arhiva (deschidere)