Actual International

Panică și haos. Femeie împușcată după ce a deschis focul pe un aeroport din SUA. Anchetă uriașă

Panică și haos. Femeie împușcată după ce a deschis focul pe un aeroport din SUA. Anchetă uriașă

Aglomerație, oamenii se lovesc unul de altul, în aeroporturi, cu gândul de a evada din viața cotidiană, visând la o vacanță de vis. Și una peste alta, mai apare și câte o ”minune” de genul poveștii de astăzi, care dă peste cap totul, generând și mai mult haos și condimentând cu panică.

Panică și haos. Femeie împușcată după ce a deschis focul pe un aeroport din SUA. Ancheta uriață

O femeie a deschis focul pe Aeroportul Dallas Love Field din America. Forțele de ordine au intervenit prompt, au împușcat-o, pentru a o aresta, ulterior.

Împușcăturile i-au făcut pe călători să caute adăpost în interiorul aeroportului, dar nu au fost raportate alte răniri, au precizat autoritățile, pentru New York Times.

Cum au decurs faptele. O femeie în vârstă de 37 de ani a fost reținută luni după ce a tras mai multe focuri de armă în interiorul aeroportului Dallas Love Field din Texas. Ea a fost împușcată și rănită de un polițist, după cum au anunțat autoritățile.

Femeia a intrat în aeroport cu puțin timp înainte de ora 11.00, și-a schimbat hainele într-o toaletă, înainte de a ieși și de a deschide focul, în interiorul aeroportului, a declarat șeful Eddie Garcia de la Departamentul de Poliție din Dallas, într-o conferință de presă, luni după-amiază.

Un ofițer de poliție din Dallas, aflat în interiorul aeroportului a împușcat-o, lovind-o „la nivelul membrelor inferioare”, iar femeia a fost arestată imediat și dusă la spital, a precizat șeful Garcia.

Nu a fost clar spre cine sau spre ce a țintit femeia când a tras. Șeful Garcia a declarat că ofițerul a tras mai multe focuri de armă spre ea, după ce aceasta a început să tragă spre mulțimea de oameni adunată în aeroport.

Primele informații despre atacatoare: Departamentul de Poliție a identificat-o pe femeie ca fiind Portia Odufuwa. Ea a tras cu arma de mai multe ori spre o zonă a ghișeelor de bilete din aeroport.

Interesant că femeia are deja un istoric judiciar. Odufuwa a fost acuzată că a raportat în mod fals un incendiu în comitatul Dallas, în luna aprilie 2021.

În luna iunie a aceluiași an, un judecător a decis că aceasta nu se poate consulta cu avocatul ei și că este incompetentă pentru a fi judecată și că nu reprezintă un pericol pentru alții, potrivit documentelor judiciare. După proces, judecătorul i-a ”ordonat” doamnei Odufuwa să participe la „consiliere psihosocială” și să locuiască într-o locuință aranjată de un furnizor de servicii medicale, scrie media americană.

Lanasha Darnell, în vârstă de 43 de ani, din Forney, Texas, care lucrează la aeroport din 2020, a declarat reporterilor de la tabloidul american că a văzut oameni alergând prin terminal.

Concluzie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident, cu excepția atacatoarei. Evenimentul a generat, în schimb, haos, panică și a determinat decalarea tuturor curselor aeriene din această zi fatidică de luni.

Foto: New York Times/Poliția Dallas