Social

Copiii cu handicap vor primi 1.000 de lei lunar. Există o singură condiție

Persoane cu dizabilitati-focuspress.ro
sursa foto:arhiva companiei

Consilierii locali din Sectorul 1 au votat în unanimitate pentru implementarea unui nou program menit să sprijine lunar cu suma de 1.000 de lei o categorie aparte de locuitori ai sectorului. Beneficiarii acestui program sunt copiii cu handicap grav, care beneficiază de asistență personală. Condiția este ca aceștia să locuiasă în sectorul 1.

Alocarea acestui sprijin financiar va fi gestionată direct din bugetul local al Sectorului 1. Programul va fi coordonat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Potrivit DGASPC, în prezent sunt înregistrați 122 de copii cu handicap grav care primesc asistență personală. Adoptarea acestui proiect de hotărâre vine ca urmare a recunoașterii importanței sprijinului financiar acordat acestor familii.  Unul din patru adulți cu handicap angajați se confruntă cu riscul sărăciei. Acest lucru subliniază necesitatea unei intervenții eficiente în sprijinul acestor categorii vulnerabile.

Familiile care au copii cu handicap grav se confruntă adesea cu dificultăți financiare. Copiii sunt în multe cazuri dependenți de veniturile reprezentantului lor legal. Prin urmare, acest sprijin financiar lunar se dovedește esențial pentru a le oferi suportul necesar în depășirea obstacolelor financiare cu care se confruntă. Inițiativa este menită să ofere o mână de ajutor în lupta împotriva sărăciei și să asigure condiții de trai mai bune pentru aceste familii, conform news18.