Social

Sprijin financiar pentru cei care își schimbă domiciliul! Despre ce este vorba

sprijin financiar vouchere cadou indemnizație
sursa foto: arhiva companiei

În cadrul unei inițiative menite să faciliteze integrarea tinerilor pe piața muncii, Guvernul României a decis să acorde un sprijin financiar în valoare de 12.500 de lei unei categorii specifice de cetățeni. Este vorba despre cei care își schimbă domiciliul. Această sumă va fi acordată tinerilor care decid să se mute la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de domiciliul din buletin. Mutarea este luată în considerare dacă se face în  căutarea unui loc de muncă.

Măsura are scopul de a încuraja mobilitatea geografică a tinerilor. Mai mult, își propune să sprijine eforturile acestora în găsirea oportunităților de angajare. Această inițiativă face parte dintr-un set mai amplu de politici guvernamentale. Ele sunt  menite să susțină accesul tinerilor pe piața muncii și să faciliteze procesul de integrare în diverse domenii profesionale.

„Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Agerpres.