Diverse

  Copil rănit într-un magazin de mobilă, după ce i-a căzut ușa unui dulap în cap

   Copil rănit într-un magazin de mobilă, după ce i-a căzut ușa unui dulap în cap

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a intervenit în cazul unui incident petrecut într-un magazin de mobilă. Era să se petreacă o tragedie și numai intervenția profesionistă a medicilor a salvat viața unui copil de 6 ani.

Copil rănit într-un magazin de mobilă, după ce i-a căzut ușa unui dulap în cap

În cursul acestei dimineți, ANPC a transmis un comunicat despre ceea ce s-a întâmplat, ieri, în magazinul de mobilă din incinta complexului Bucur-Obor, pe car îl prezentăm în totalitate.

Despre copilul rănit în acest magazin am aflat că a fost transportat de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu unde medicii au intervenit prompt și l-au operat la cap. Se pare că acum e în afara pericolului, însă astfel de lovituri cu un corp dur în zona craniană pot lăsa urme periculoase.

În acest moment se află în desfășurare o anchetă la magazinul de mobilă.

Ce a constatat ANPC, la scurt timp după accident

„Ca urmare a unei sesizări primite în cursul după amiezei de 20 mai 2022, referitoare la un incident petrecut în incinta magazinului de mobilă Ambianța, din sectorul 2 al Capitalei, o echipă de control a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a verificat imediat împrejurările în care s-a desfășurat evenimentul.

La fața locului, unde se aflau și reprezentanți ai Poliției Locale sector 2 și ai Sectiei 8 Poliție Judiciară, comisarii CPCMB au constatat că un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani fusese vătămat, în incinta magazinului, din cauza neancorării pieselor de mobilier expuse spre vânzare.

În urma verificării corpurilor de mobilier, s-a constatat că una din ușile unui dulap neancorat era desprinsă și poziționată între perete și partea laterală a dulapului. La momentul deschiderii celeilalte uși, aceasta s-a înclinat și a lovit copilul.

Comisarii CPCMB au găsit și alte corpuri de mobilier expuse spre comercializare neancorate, existând același pericol de accidentare al consumatorilor.

Ca atare, aceștia au dispus imediat ancorarea tuturor corpurilor de mobilier existente în magazin, care pot pune, astfel, în pericol viața și siguranța consumatorilor, și oprirea temporară a prestării serviciilor.

Dat fiind că este necesară o cercetare amănunțită a condițiilor de comercializare și a modului în care sunt respectate, de către magazin, drepturile consumatorilor, controlul va continua în zilele următoare.

În același timp, reprezentanții poliției au deschis un dosar penal în acest caz”.