Lifestyle

Rapid București, o nouă reușită în fotbalul românesc. Dan Șucu, patronul Mobexpert, a preluat 50% din acțiunile clubului

dan sucu

După ce a reajuns pe prima scenă a fotbalului românesc, Rapid București are planuri mari pentru următorul sezon, atunci când va sărbători centenarul. Omul de afaceri în vârstă de 58 de ani, Dan Șucu, este recunoscut în România prin profesionalismul de care a dat dovadă, reușind să își plaseze compania Mobexpert în topul firmelor românești. Acesta urmează să se ocupe în special de zona de management administrativ și financiar al clubului, iar un vis de al acestuia este să „scoată copiii de la calculator și să-i aducă pe terenul de fotbal”.

Rapid București, o nouă reușită în fotbalul românesc. Dan Șucu, patronul Mobexpert, a preluat 50% din acțiunile clubului

Zvonurile din ultima perioadă s-au adeverit, iar din această zi, Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului, și urmează să își investească banii și abilitățile de management în cadrul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din țara noastră.

Potrivit sursele ProSport, Dan Șucu a ajuns la un acord cu Victor Angelescu și a achiziționat 50% din acțiunile grupării giuleștene, restul procentelor fiind păstrate de fostul patron. Cei doi afaceriști au bătut palma și ar urma să facă anunțul oficial în cursul săptămânii următoare.

Parteneriatul cu Șucu, omul care inițial trebuia să ia 49% din Rapid, vine la momentul ideal, în contextul în care clubul a adunat datorii aproape 6,3 milioane de euro. Important, banii pe care noul acționar îi plătește în schimbul procentelor se vor duce în capitalul social al societății și vor putea fi folosiți pentru a acoperi din aceste datorii.

Cu noul investitor alături, Rapid se așteaptă să încheie, în perioada următoare, și câteva contracte de sponsorizare importante, mărci de prestigiu fiind interesate să își asocieze imaginea cu un club condus de un afacerist cu reputația lui Șucu. De altfel, acesta a și stabilit, din informațiile noastre, că atribuțiile sale vor fi, în majoritate, axate pe zona de management administrativ și financiar a grupării giuleștene, urmând ca de latura sportivă să răspundă în special Victor Angelescu și cei doi oameni ai săi, Daniel Niculae și Adrian Mutu.

„Realitatea v-am spus-o. Vorbesc cu domnul Şucu, avem acel proiect în derulare la juniori şi îmi doresc să vină alături de mine. Când se va finaliza… Eu îmi doresc. Normal, să vină acţionar. Eu vorbesc cu el. Obiectivul apoi e play-off-ul. Cu un altfel de buget să ne batem pentru play-off. Ăsta e primul obiectiv şi după vedem”, declara în urmă cu ceva timp Victor Angelescu, despre parteneriatul cu Dan Șucu.

Povestea lui Dan Șucu

Investitorul de la ”Imperiul Leilor”, Dan Șucu, a intrat în afaceri în anul 1993, iar în prezent are peste 2300 de angajați. Începând cu anul 1993, Dan Șucu a intrat în afaceri cu brandul Mobexpert, fiind unul dintre cei mai are retaileri de mobilă din țara noastră. Juratul de la ”Imperiul Leilor”, emisiunea de la Pro TV, are peste 2300 de angajați și o rețea de 26 de magazine și 8 fabrici. Averea sa este estimată între 120 și 125 de milioane de euro.

Şi-a început cariera ca ghid de turism, intrând în lumea antreprenoriatului după Revoluţie, când a deschis un mic centru de vânzări en gros.

A pus bazele companiei Mobexpert în 1993, cu o investiţie iniţială de 1.000 de dolari, după o vizită la un târg de mobilă din Paris, care l-a inspirat să pornească afacerea.

Este de părere că pentru a reuşi în business trebuie urmărită nevoia clientului, astfel încât acesta să aibă ce are nevoie, atunci când are nevoie şi cum are nevoie:

„Construieşte o organizaţie care să fie condusă de această credinţă. Indiferent ce probleme crezi că ai, problema lui e prima”.

În prezent, grupul Mobexpert are activităţi integrate, adică are şi producţie şi logistică şi retail, toate proprii.