Social

Coronavirus în România, 3 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 3 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 3 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.673 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 206 decese dintre care 23 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul sănătății Alexandru Rafila au discutat ieri cu reprezentanții cultelor religioase pentru a le cere sprijinul în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID. O altă temă abordată a fost certificatul verde pentru accesul în biserici și în celelalte unități de cult.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase au cerut ca participarea credincioşilor la slujbe să fie liberă ca şi până acum şi să nu se facă în baza certificatului verde, a declarat după discuţiile cu aceştia premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: A fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără obligativitatea deţinerii certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.

Şi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că va fi luată o decizie până la finalul anului în ceea ce priveşte certificatul verde, însă, în opinia sa, libertatea religioasă trebuie respectată.

Alexandru Rafila: Cred că, atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv, adică nu trebuie să fie o decizie discreţionară, trebuie să fie o decizie care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază.

În privinţa obligativităţii vaccinării invocată de unii reprezentanţi ai Comisiei Europene, Alexandru Rafila crede că fiecare stat membru are dreptul să-şi facă propriile politici în materie de sănătate publică, informează RRA.