Lifestyle

Cremă tartinabilă care te face eroul familiei. O gustare ușoară și extrem de gustoasă

Cremă tartinabilă care te face eroul familiei. O gustare ușoară și extrem de gustoasă

Se pot cumpăra diferite creme tartinabile pe care să le folosești cân ai chef de ceva dulce. Dar dacă ți-ai dorit să pregătești singur o cremă de cacao și alune de casă cu care să-i răsfeți pe cei dragi, poți să încerci o rețetă care nu-ți dă multe bătăi de cap.Este vorba de o variantă a celebrei  Nutella pe care atât adulții , cât și copiii o iubesc atât de mult, dar într-o variantă mai sănătoasă și accesibilă. Acum o poți face cu această rețetă ușoară și practică care te va ajuta să-ți surprinzi copiii, pe cei dragi sau oaspeții.

Puteți învăța cum să pregătiți crema acasă și cum să o combinați sănătos. Iar, în această rețetă, limita este în imaginația fiecăruia.

Ingrediente pentru o cremă de casă

Ingredientele pentru această rețetă se găsesc cu ușurință, dacă aveți resturi le puteți păstra pentru alte creații, deoarece sunt destul de comune și utile.

200 gr. net alune in coaja
100 gr. ulei de măsline extravirgin (sau alt ulei vegetal integral. Se mai servesc 100 g de unt)
100 gr. zahăr brun (sau 50 de grame de miere)
3-4 linguri de cacao amară de cea mai bună calitate
200 ml lapte (poate fi vegetal)
1 praf de vanilie din seminte zdrobite, sau puteti folosi esenta de vanilie la alegere
1 praf de sare de mare
Preparare pas cu pas: rețeta definitivă
Pentru a pregăti Nutella de casă trebuie să urmați acești pași:

Pune alunele la cuptor pentru a le prăji pentru aproximativ 15 minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade. Apoi, trebuie să le curățați și să le măcinați în blender sau robot.
Acum punem toate ingredientele intr-o oala, fierbem la bain-marie la foc mic, amestecam bine intre ele, (amesteca mereu si fara sa fiarba) pana se ingroasa crema. O alta varianta este sa bateti si sa amestecati bine toate aceste ingrediente in acelasi mixer.
Se toarnă în borcane curate, uscate, sterilizate, ermetice.
A se păstra într-un loc răcoros, uscat, întunecat sau la frigider.
Când cantitatea necesară este deschisă și utilizată, restul amestecului trebuie păstrat la frigider într-un borcan închis ermetic.