Social

Creșteri salariale începând din aprilie! Veniturile cresc cu 20%

Creșteri salariale începând din aprilie! Veniturile cresc cu 20%
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a comunicat că a reușit să negocieze cu Ministerul Finanțelor creșteri salariale pentru personalul din muzee și biblioteci.

„Începând cu veniturile din luna aprilie, toți specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci vor beneficia de majorările salariale pe care le-am convenit cu reprezentanții sindicatelor. Din luna aprilie, angajații din muzee și biblioteci nu vor mai fi discriminați salarial în raport cu alți angajați, care activează pe poziții similare, dar sunt încadrați în alte familii ocupaționale. Aceștia vor primi același procent de majorare salarială de 20%, în 2 etape”, a scris Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Această hotărâre a venit pe fondul nemulțumirilor exprimate de angajații din muzee și biblioteci. Reprezentanții sindicatelor au anunțat proteste începând încă de anul trecut.

„Ignorând toate principiile din Codul Muncii şi din Legea salarizării unitare, privind egalitatea de şanse, performanţele profesionale şi competenţele, Guvernul României a “reuşit” ca, prin OUG adoptată pe 28 decembrie 2023, salariul unui specialist debutant, în perioada de probă, în muzeele din sistemul de învăţămant să fie mai mare decât cel al unui specialist cu grad maxim din toate muzeele din România. Cu alte cuvinte, salariul unui debutant angajat ieri va fi mai mare decât al celor mai reputaţi specialişti din muzeele de mare tradiţie din România”, au transmis sindicaliştii într-un comunicat de presă, în ianuarie, scrie News.ro.

.