Politică

Crin Antonescu, surprinza de la aniversarea PNL. Florin Cîțu, absent, a scris 6 cuvinte pe Facebook

Crin Antonescu, surprinza de la aniversarea PNL. Florin Cîțu, absent, a scris 6 cuvinte pe Facebook

Crin Antonescu, fostul președinte al liberalilor care s-a retras din viața politică de câțiva ani, a dat curs invitației președintelui Nicolae Ciucă și a mers la Vila Florica, din cadrul Muzeului Național Brătianu, pentru a le transmite liberalilor un mesaj la ceas aniversar. S-au împlinit 147 de ani de la înființarea partidului.

„Asta este mândria sau povara dvs., asta poate fi șansa ca un partid să aibă mereu viitor”

Antonescu a fost surpriza evenimentului. Puțini știau că vine de la Bruxelles la aniversarea liberalilor. Le-a dat colegilor de partid și câteva sfaturi importante.

„Dragii mei liberali,

vă spun astăzi, la ceas aniversar, cu tot dragul şi respectul şi cu toată inima, că partidele ca şi indivizii, nu pot hotărî cât trăiesc, dar cu siguranţă hotărăsc cum trăiesc! Și experienţa aceasta extraordinară a PNL este, şi acum, şi va fi şi în anii următori, determinată de identitatea sa, de cine este şi cum trăieşte pentru România acest partid!

140 de ani înseamnă mult. E o vârstă extraordinară. Iar urarea mea la această vârstă extraordinară este să aveţi în continuare puterea de a crede în valorile liberale şi a le servi, de a apăra, prin vocaţia originară a PNL, democraţia, libertatea şi prosperitatea, statul de drept, de a avea puterea de a apăra Parlamentul, chiar și atunci când nu aveţi majoritate.

Fondatorii PNL, care au construit democraţia românească interbelică, cei care apoi, şi prin intermediul acestui partid, au întemeiat România, au fost cu certitudine o elită. Pretenţia noastră, cred, a tuturor liberalilor de după 1990, este de a fi la rândul nostru o elită!

La mulți ani! PNL
La mulți ani! Liberali”

Florin Cîțu, președinte al Senatului, nu a vrut să fie prezent la Florica

Un alt liberal Florin Cîțu, fost președinte PNL, acum președinte al Senatului, nu a dorit sa participe la sărbătoarea de la vila Florica și a ales să scrie un simplu mesaj pe Facebook, de 6 cuvinte.