Actual Politică

Florin Cîţu s-a supărat pe PNL. Ce l-a făcut să iasă din grupurile de comunicare ale partidului

Florin Cîţu s-a supărat pe PNL. Ce l-a făcut să iasă din grupurile de comunicare ale partidului
foto: Facebook

Discuţiile interminabile legate de cota unică şi impozitarea progresivă pare că l-au obosit pe fostul premier Florin Cîţu. La nici două luni de la demisia sa din PNL, Florin Cîţu a decis să iasă şi din grupurile partidului. A invocat mai multă concentrare pe activitatea Senatului şi activitatea sa externă.

În prag de sărbătoare liberală, Florin Cîţu s-a supărat pe PNL. Ce l-a făcut să iasă din grupurile de comunicare ale partidului

Fost președinte al PNL și fost premier susținut de PNL, Florin Cîțu, în prezent președinte al Senatului se rupe total de partid. Oficial, Florin Cîțu și-a anulat agenda pentru ziua de vineri invocând motive personale. Şi pentru asta Cîțu a ieșit de pe toate grupurile de comunicare ale PNL și nu va mai participa la nicio acțiune politică a PNL, susţin surse liberale.

Încercând să înţeleagă demersul lui Florin Cîţu, câţiva apropiaţi l-au contact pe fostul premier pentru a afla motivele care l-au determinat să ia aceste decizii radicale. Au aflat doar că vrea să se concentreze pe funcția de președinte al Senatului și pe temele de politică externă.

Un motiv, spun sursele noastre ar fi şi faptul că Florin Cîțu nu mai dorește să fie la curent cu punctajul partidului, alegând să comunice mai mult pe problemele economice, exprimând opiniile sale de specialist în domeniu.

Săptămâna viitoare, PNL are trei evenimente importante: 147 de ani de la înfiinţarea PNL, Liga Aleșilor Locali și Consiliul Național –  acolo unde se va alege viitorul secretar general al PNL, după demisia lui Dan Vîlceanu şi viitorul prim vicepreşedinte. La toate aceste evenimente Florin Cîțu nu intenționează să mai participe. Ceva pare că l-a deranjat pe acesta, întrucât săptămâna trecută confirmase prezenţa la petrecerea liberalilor desfăşurată pe domeniul Brătienilor de la Florica, judeşul Argeş. PNL împlineşte anul acesta 147 de ani de la înfiinţare.

Aniversare fără Ludovic Orban și Florin Cîțu

Florin Cîţu a lipsit şi anul trecut de la petrecerea liberalilor, anul trecut acesta fiind în conflict cu Ludovic Orban, cei doi se aflau într-o competiţie internă neoficială pentru şefia partidului.

Anul trecut, Ludovic Orban a încercat să justifice decizia premierului prin faptul că se află „pe ultima sută de metri cu pregătirea PNRR”. „Nu pot să spun că e absent, cred că e alături de noi, apreciază această aniversare”, declara Ludovic Orban pe 24 mai 2021.

Sărbătoarea liberalilor de la Florica din acest an îl găseşte pe Ludovic Orban în afara partidului, iar pe Florin Cîţu supărat pe întreg partidul, mai ales că a ales să facă o alinţă politică cu PSD.