Categories: ActualEconomic

Criptomonedele se duc în cap. Dovezi tot mai clare că economia virtuală a fost o țeapă uriașă

Criptomonedele înregistrează scăderi de aproape 70%. Economia globală este afectată de inflație, iar două treimi din criptomonedele existente au fost șterse. Astfel, o parte din cei care au investit în monede virtuale au suferit pierderi uriașe.

În ultima perioadă bursele au scăzut constant, în urma inflației, fapt care a determinat vinderea criptomonedelor, care aveau o poziție influentă pe piața economică. Astfel, mai mult de două treimi din toate criptomonedele care existau au fost șterse, fiind o urmare a creșterii istorice a Bitcoin-ului, din luna noiembrie a anului 2021.

Scăderea criptomonedelor afectează mai multe companii influente

În urma acestor pierderi, companiile care ofereau servicii pe piață au avut și ele de suferit. „Coinbase” a înregistrat, în luna mai a anului 2022, o pierdere de 429,7 milioane de dolari în primul trimestru, ceea ce i-a determinat pe utilizatori să evite această platformă – în ciuda deciziei ulterioare a directorilor de a vinde acțiuni și a încasării profitului obținut în urma acestor tranzacții.

În luna iunie, a fost concediată aproape o cincime din forța de muncă a acestei platforme, pentru prima dată de la înființarea ei în anul 2012, acțiunile sale fiind tranzacționate în prezent, în jurul valorii de 51 de dolari, față de maximul de 429,54 de dolari din prima sa zi de tranzacționare, la 14 aprilie 2021.

Unele criptomonede se confruntă cu o scădere dramatică, altele sunt desființate

O criptomonedă populară afectată de inflație este Ethereum, care a avut parte de o creștere de 68% până acum, în acest an. Situația econimică îi îngrijorează pe majoritatea investitorilor și comercianților, care renunță la activele din portofoliul lor pe care le consideră riscante.

Bitcoin, în schimb, a scăzut până la 21.206 de dolari, la aproximativ 69% de la maximul istoric de 67.802 dolari. Majoritatea companiilor de criptomonede sunt nevoite să concedieze mai mulți angajați, însă altele încearcă o restructurare, în speranța rezolvării acestei situații. Printre companiile care au renunțat la un număr considerabil de lucrători sunt Gemini, BlockFi și Crypto.com.

Situația economică provocată de inflație a destabilizat piața criptomonedelor, iar specialiștii susținând că în luna mai au fost pierderi de peste 200 de miliarde de dolari. Redresarea economică va fi foarte dificilă, iar numărul persoanelor care renunță la activele din portofoliul lor este în creștere.

Ștefan Necoară

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

21 de ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

23 de ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

o zi ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

o zi ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

o zi ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

o zi ago

Parteneri

This website uses cookies.