Economic

Criza lovește în supermarketuri. Unul dintre ele își restrânge spațiul și activitatea

Criza lovește în supermarketuri. Unul dintre ele își restrânge spațiul și activitatea
capital.ro

Unul dintre hipermarketuri își va reduce suprafața: „Regândim modelul comercial, în spaţiul rămas liber vor veni alte branduri“

Despre ce hypermarket este vorba

Cel mai mic jucător din comerţul alimentar local după numărul de magazine şi după cifra de afaceri, îşi restructurează hiper­mar­keturile din Bucureşti şi unul dintre cele din Constanţa, reducându-le suprafaţa şi recon­figurând gamele de produse în ceea ce pare a fi o primă mişcare de amploare pe segmentul magazinelor mari.

Măsura privind reducerea suprafeței se aplică pentru jumătate dintre hipermarketuri.

Suprafeţele de vânzare se vor reduce la Cora Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza şi Alexandriei din Bucureşti şi  Cora Brătianu din Constanţa .

În acest sens, reprezentanţii retailerului  au declarant următoarele: „Remodelarea are loc la Cora Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza şi Alexandriei la Bucureşti şi la Cora Brătianu din Constanţa. Sunt faze diferite de implementare, cu finalizare în luna septembrie. La finalul acestui efort, hipermarketurile vor avea o structură mai suplă şi mai intuitivă“.

Care sunt motivele care au stat la baza luării deciziei de reducere a suprafeței hipermarketurilor

Potrivit zf.ro, această mutare vine în contextul în care acest tip de magazine a pierdut treptat din popularitate (atât local, cât şi internaţional), dat fiind că acum clienţii pun mai mare accent pe proximitate.

În țara noastră, hipermarketurile au avut o perioadă de glorie între anii 2005-2010, când anual se deschideau chiar şi 10-15 astfel de magazine, care apoi deveneau destinaţia preferată a consumatorilor locali la final de săptămână. Clienţii mergeau în aceste magazine mari, de până la 14.000-15.000 mp, unde îşi umpleau coşurile de cumpărături, având de ales din 50.000-60.000 de articole.

Cora este un retailer belgian, deținut de Louis Delhaize Group, ce funcționează în:

  • Franța (incluzând Martinica, Guadelupa și Guiana Franceză)
  • Belgia
  • România
  • Luxemburg

Primul hipermarket Cora din România a fost deschis la 01.10.2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.