Lifestyle

Cum arată câteva dintre cele mai bizare vietăți de pe planetă. Imagini incredibile și fascinante

Cum arată câteva dintre cele mai bizare vietăți de pe planetă. Imagini incredibile și fascinante

Pe planetă există o mulțime de vietăți. Multe dintre ele nu le găsim în manuale, pentru că și specialiștii le-au descoperit în timp iar speciile lor sunt limitate sau pe cale de dispariție. Pe aceste le vom prezenta astăzi, la Infoactual, cu o galerie de fotografii inedită.

Cum arată câteva cele mai bizare vietăți de pe planetă. Imagini incredibile și fascinante

Există peste 1,5 milioane de specii de animale vii – dintre care aproximativ 1 milion sunt insecte – dar s-a estimat că există în total peste 7 milioane de specii de animale. Lungimea animalelor variază de la 8,5 micrometri (0,00033 in) la 33,6 metri (110 ft). Acestea au interacțiuni complexe între ele și cu mediul în care trăiesc, formând rețele alimentare complexe. Studiul științific al animalelor este cunoscut sub numele de zoologie.

Okapi

Okapi, cunoscută și sub numele de girafa de pădure, girafa congoleză sau girafa zebră, este un mamifer artiodactil endemic în nord-estul Republicii Democrate Congo, în Africa Centrală. Deși okapi are marcaje dungate care amintesc de zebre, este cel mai apropiat de girafă. Okapi și girafa sunt singurii membri în viață ai familiei Giraffidae.

Okapi are o înălțime de aproximativ 1,5 m la umăr și o lungime tipică a corpului de aproximativ 2,5 m. Greutatea sa variază între 200 și 350 kg (440 și 770 lb). Are un gât lung și urechi mari și flexibile. Blana sa este de culoare ciocolatiu până la maro-roșcat, mult în contrast cu dungile orizontale albe și inelele de pe picioare, precum și cu gleznele albe.

Unele specii au apărut prin încrucișarea vietăților deja existente, așa au apărut ”modele” noi, cum este acest Okapi, un amestec de zebră cu o altă vietate din sălbăticie.

Gerenuk

Gerenukul, cunoscut și sub numele de gazela girafă, este o antilopă cu gât lung care se găsește în unele zone din Africa de Est. Singurul membru al genului Litocranius, gerenuk a fost descrisă pentru prima dată de naturalistul Victor Brooke în 1879. Se caracterizează prin gâtul și membrele sale lungi și subțiri. Antilopa are o înălțime de 80-105 centimetri și o greutate cuprinsă între 18 și 52 de kilograme (40 și 115 lire). Pe blana netedă sunt clar vizibile două tipuri de colorație: spatele brun-roșcat sau „șaua”, iar flancurile mai deschise, de la cafeniu până la cafeniu. Coarnele, prezente doar la masculi, sunt în formă de liră.

Antilopa are o înălțime de 80-105 centimetri și o greutate cuprinsă între 18 și 52 de kilograme (40 și 115 lire). Pe blana netedă sunt clar vizibile două tipuri de colorație: spatele brun-roșcat sau „șaua”, iar flancurile mai deschise, de la cafeniu până la cafeniu. Coarnele, prezente doar la masculi, sunt în formă de liră.

Lupul cu blană

The Maned Wolf, căruia i se mai spune: lupul cu blană, lupul cu mantie, lupul cu blană de căprioară și lupul cu blană de ”om”.

Lupul cu blană (cunoscut sub denumirea științifică de Chrysocyon brachyurus) este un canin de talie mare din America de Sud, Lupul cu blană se găsește în Argentina, Brazilia, Bolivia, Peru, Paraguay și este aproape dispărut în Uruguay. Semnele sale seamănă cu cele ale vulpilor, dar nu este nici vulpe, nici lup. Este singura specie din genul Chrysocyon (care înseamnă „câine auriu”).

Patagonianul Maru

Mara patagoneză (Dolichotis patagonum) este un rozător relativ mare din genul mara Dolichotis, cunoscut și sub numele de cavy patagonez, iepure patagonez sau dillaby. Acest animal erbivor, oarecum asemănător cu un iepure, se găsește în habitatele deschise și semideschise din Argentina, inclusiv în mari părți ale Patagoniei.

O populație a fost, de asemenea, înregistrată în nordul Emiratelor Arabe Unite, posibil ca urmare a animalelor de companie sau a animalelor captive care au evadat. Este monogamă, dar se reproduce adesea în cuiburi comune mai multor perechi.

Broaștele păroase

Dintre toate creaturile din regnul animal, broaștele păroase se numără printre cele mai ciudate. Aceste creaturi, cunoscute și sub numele de trichobatrachus robustus, sau broasca groazei, trăiesc în Africa Centrală, unde își rup propriile oase pentru a produce gheare atunci când se confruntă cu prădătorii.

Un cercetător a explicat: Unele alte broaște au spini osoși care se proiectează de la încheietura mâinii, dar la aceste specii se pare că oasele cresc prin piele în loc să o străpungă atunci când este nevoie pentru apărare. Masculii cresc până la aproximativ zece centimetri și le cresc fire lungi de piele și artere asemănătoare părului. Se crede că acest „păr” ajută broaștele să absoarbă mai mult oxigen în piele.

Și exemplele pot continua, dar ne vom opri, deocamdată, aici.

Foto: pinterest