Actual Lifestyle

Cum arată orașul fantomă din Italia. Imaginile au apărut în filme, dar și pe internet

Cum arată orașul fantomă din Italia. Imaginile au apărut în filme, dar și pe internet
Foto: Boys With Drones/Jam Press

Nenumărate enigme și mistere dăinuiesc de secole și înving timpul. Povestea de astăzi este despre o enigmă din Italia, apreciată inclusiv de marii creatori de film, care au imortalizat-o pe peliculele lor cinematografice.

Cum arată orașul fantomă din Italia. Imaginile au apărut în filme, dar și pe internet

Un fotograf cu inițiativă este cel care a distribuit imagini incredibile, pe care le-a surprins cu drona proprie, ale unui oraș fantomă, afectat de tragedie. Locul, plin de încărcătură istorică, a apărut chiar și într-un film Bond. Și nu numai atât, regizorul vizionar Mel Gibson a filmat ”Patimile lui Hristos” tot aici.

Imaginile, surprinse de fotograful olandez Roman Robroek, în vârstă de 34 de ani, arată orașul Craco, care datează din secolul al VIII-lea și se află pe o stâncă înaltă de 400 m (1.300 ft), în provincia sudică a Italiei, Matera.

Datorită aspectului său unic, orașul a reprezentat decorul multor seriale și filme, apărând în clasicul Bond din 2008, Quantum of Solace, dar și în 2004, în The Passion Of The Christ (Patimile lui Hristos), film regizat și finanțat de Mel Gibson .

Istoria orașului și tragedia lui

Comunitatea a trecut de la aproximativ 450 de locuitori în secolul al XIII-lea la puțin peste 2.500 în anii 1500.

Cu toate acestea, orașul a trăit, din păcate, vremuri tumultoase în secolele următoare. Locuitorii au fost loviți de ciumă, iar așezarea sa trezit, ceva mai târziu, prinsă în conflictul dintre noua mișcare republicană și vechea monarhie a Italiei.

La începutul anilor 1800, orașul a cunoscut tulburări civile când a fost atacat de mai multe grupuri de tâlhari (bande de tâlhari).

Mulți dintre locuitorii urbei Craco au părăsit orașul între 1892 și 1922, pentru a pleca în America, din cauza condițiilor agricole proaste, alunecărilor de teren, cutremurelor și inundațiilor, titrează DailyMail.

Fuga din oraș s-a accelerat în anii 1960, când așezarea a fost lovită de mai multe alunecări de teren, inclusiv de cutremurul din anii 1980, când acesta a fost complet abandonat.

Fotografiile și filmările l-au readus la viață

Și astăzi, majoritatea încăperilor își păstrează originalitatea și rămân vizibile.

Regizorii de film și  pasionații de postări viruale au readus orașul, într-un fel, la viață. Cei care speră să obțină o privire asupra istoriei pot vizita orașul prin tururi locale cu ajutorul unui ghid și mai nou, inclusiv prin navigarea pe internet.

Roman, care a surprins filmarea împreună cu colegul videograf olandez de drone Sven van der Wal, a distribuit materialul video pe canalul YouTube „boyswithdrones” .

Orașul fantomă, care se află pe o stâncă înaltă de 400 m (1.300 ft), a fost abandonat total, la sfârșitul secolului al XX-lea.

Punctul de observație face o priveliște incredibil de uimitoare și artistică”, a spus Roman pentru Jam Press.

Orașul are multe legături cu mediul său și cu estetica împrejurimilor locale. Acesta este ceea ce îl face frumos. Dar, în cele din urmă, și ce a contribuit la dispariția sa!

Roman Robroek, cel care a filmat videoclipul, pe care oamenii îl urmăresc într-un număr tot mai mare, descrie orașul ca fiind o „imagine incredibil de uimitoare și artistică”.

Iar dacă nu putem merge la această minunată locație, nu ne rămâne decât să privim imaginile foto sau video ale orașului fantomă italian.