Actual Social

Cum a ajuns un campion la fotbal să facă frizerie în orașul natal

Cum a ajuns un campion la fotbal să facă frizerie în orașul natal
GSP

A lăsat cariera de fotbalist și a început una de frizer, în orașul natal. Nu poate spune că nu regretă abandonul sportului, însă a fost forțat să o facă din cauza stării de sănătate.

Silviu Ilie (33 de ani) a activat cel mai mult la Oțelul Galați, ca jucător pe banda stângă, echipă care în 2011 a ieșit campioană. Însă, din cauza accidentărilor foarte dese, în urmă cu patru ani a decis să încheie cariera de fotbalist și să o ia pe alt drum.

Fostul jucător de fotbal deține împreună cu soția sa un salon de înfrumusețare în Galați încă din 2013. Pentru că i-a fost cel mai la-ndemână, a zis să încerce. A făcut un curs de frizer timp de două luni și așa a văzut că este atras și de acest domeniu.

„M-am dus la curs timp de 2 luni, am învățat foarte repede. Și m-a atras. Mi-am renovat salonul și am făcut o cameră separată pentru mine. Am zis că trebuie să fac ceva. A început lumea să vină la mine și mi-a plăcut. Am și un program flexibil, pot pleca oricând dacă am probleme”, a spus Silviu Ilie, potrivit gsp.ro.

Fostul jucător al lui Dorinel Munteanu este întrebat frecvent de ce a abandonat de tot fotbalul și nu a ales cariera de antrenor de copii sau altceva, dar tot în domeniu. O spune cu durere în suflet că și-ar fi dorit, însă nu a fost căutat de nimeni de la club după ce s-a lăsat de fotbal.

Nici acum nu poate să uite cât s-a chinuit în ultimii 2-3 ani cât a mai jucat fotbal. Avusese la un moment dat o accidentare serioasă, astfel încât a urmat un tratament și în străinătate, însă niciodată nu a fost refăcut complet, în ciuda asigurărilor primite din partea medicilor. Nu știe nici acum cum se făcea că, mai tot timpul, înainte cu o zi de meciurile oficiale, el se accidenta.

„M-am chinuit foarte mult. Parcă era un blestem. Eram bine luni, marți și miercuri, iar vinerea, când să intrăm în cantonament, mă accidentam. Am pus punct, cu regret. Și acum mi-aș dori să joc fotbal, dar nu mă lasă sănătatea. Și acum îmi doresc.”, a mai spus Silviu Ilie.

Silviu Ilie este un jucător crescut de Oțelul Galați. A mai jucat în cariera sa și pentru Dunărea Galați, ASA Târgu Mureș, Farul Constanța, Metalul Galați și Dunărea Călărași. Este campion cu echipa-fanion a orașului Galați în 2011 și a jucat în cinci meciuri în Liga Campionilor, inclusiv pe Old Trafford, cu Manchester United, unde gălățenii au pierdut cu 2-0.