Diverse

Cum arată un magazin dintr-o stațiune italiană după cutremurul de dimineață. O zi cu două cutremure mici și în România

Cum arată un magazin dintr-o stațiune italiană după cutremurul de dimineață. O zi cu două cutremure mici și în România
Pixabay

O stațiune italiană a fost zguduită puternic de cutremurul de dimineață. Rafturile unui supermarket au fost golite de produsele care s-au împrăștiat pe culoare, formând un covor de cioburi periculoase.

Cum arată un magazin dintr-o stațiune italiană după cutremurul de dimineață. O zi cu două cutremure mici și în România

Și o stațiune italiană a fost lovită de un cutremur puternic, care s-a produs în largul stațiunii Rimini, în estul Italiei.

O înregistrare video care a surprins cutremurul din Italia, care a fost înregistrat cu o magnitudine de 5,7, arată sticle sparte și alte produse alimentare împrăștiate pe culoarele distruse ale supermarketurilor.

Cutremurul a avut loc astăzi (miercuri), imediat după ora 7.00 dimineața, și se pare că a fost resimțit până la Roma, în cealaltă parte a Italiei, precum și în regiunile nordice Veneto, Friuli și Trentino. A urmat o serie de încă 10 cutremure în decurs de o oră.

În ciuda pagubelor, nimeni nu a fost rănit sau ucis în urma cutremurului, potrivit primelor investigații.

„Nu există răniți în acest moment”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Protecției Civile din Italia, agenția precizând pe Twitter că verificările la fața locului continuă.

Videoclipul a fost postat pe Twitter de Mattino5.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 35 de kilometri de Pesaro, un oraș de la malul mării din estul regiunii Marche, la o adâncime de 7 kilometri, a precizat Institutul italian de geofizică și vulcanologie (INGV).

În ciuda faptului că nu s-au înregistrat victime sau pagube majore, școlile din Pesaro și din alte orașe din apropiere au fost închise, iar traficul feroviar care trece prin Pesaro de-a lungul coastei Adriaticii a fost suspendat, relatează CNN.

Italienii afectați de cutremur au vorbit pe Twitter despre experiența lor.

Marco Ferraglioni a postat imagini ale pagubelor, cu mesajul: „Iată-ne la stația #Ancona după #terremotul de magnitudine 5,7 din această dimineață de pe coasta Marche, în marea dintre #Croazia și #Italia, adâncimea de 8 km.”

Altcineva a scris pe Twitter: „SEISMUL DIN ITALIA – Casele s-au cutremurat timp de câteva secunde pe coasta Adriaticii și au fost raportate pagube minore, dar fără victime. Barker a simțit-o în vestul Romei (eu conduceam, nu am simțit nimic!)”

Două cutremure mici, dar în aceeași zi

La închiderea acestui articol, în ziua de 09 Noiembrie 2022, la ora 15:16:24 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 82km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti, 104km S de Bacau, 114km V de Galati, 115km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 163km NE de Pitesti, 184km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 206km N de Ruse.

În ziua de 09 Noiembrie 2022 la ora 00:45:52 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 114km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti, 113km S de Bacau, 122km V de Braila, 123km V de Galati, 132km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 183km E de Sibiu, 195km SV de Iasi, 196km N de Ruse.

Informația a fost distribuită de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).