Actual International

Se cutremură Pământul. Nepal și Italia, două seisme care au zguduit azi planeta. Cât sunt oamenii de afectați

Se cutremură Pământul. Nepal și Italia, două seisme care au zguduit azi planeta. Cât sunt oamenii de afectați
Infoactual

Pământul se ”scutură” prin cutremure imprevizibile în diferite colțuri ale planetei. Nepal, Italia, azi și azi-noapte, un cutremur mic, a avut loc și la Buzău. În timp ce în Nepal au murit oameni și primele decese au fost anunțate, în Italia, oamenii speriați au ieșit pe străzi.

Se cutremură Pământul. Nepal și Italia, două seisme care au zguduit azi planeta. Cât sunt oamenii de afectați

Șase persoane au murit după ce un cutremur puternic a zguduit Nepalul, cu mișcări seismice resimțite și la New Delhi. Cutremurul acesta a avut magnitudinea 6,6 și a lovit Nepalul la începutul zilei de astăzi, miercuri, 9 noiembrie 2022, provocând moartea a cel puțin șase persoane și distrugând în urma sa mai multe case în districtul vestic Doti.

Efectele cutremurului au fost resimțite și în capitala indiană New Delhi, au declarat oficialii. Alte cinci persoane au fost grav rănite după ce opt case s-au prăbușit, fiecare dintre ele fiind salvată dintre dărâmături și transportată de urgență la spital. Printre victime se află și un copil.

Un cutremur puternic s-a produs, miercuri dimineață, la scurt timp după ora 07:00, și în centrul Italiei. Magnitudinea seismului a fost de 5,7 grade, potrivit publicației La Repubblica.

Cutremurul, care a avut epicentrul în provincia Marche, a fost resimțit în Roma, Florența, Bologna, dar și în alte orașe din nordul și sudul Italiei. Acest seism a fost urmat de trei replici cu magnitudinea 3,1, 3,4 și 4 grade, ceea ce i-a speriat și mai tare pe oameni, care au ieșit înfricoșați pe străzile unde locuiesc sau din imediata apropiere a locurilor de muncă și școlilor.

Azi-noapte și la Buzău a fost înregistrat un seism cu magnitudinea 2,4, la o adâncime de 114 km, după cum a anunțat Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Amintim că un cutremur cu o intensitate destul de mare, cu o magnitudine de 5,4 – 5,5 pe scara Richter, a avut loc la începutul lunii noiembrie, tot la Buzău.