Diverse

Cum au trăit cele două doamne Jill Biden și Melania Trump în izolare și ce au făcut soții lor în această perioadă

Cum au trăit cele două doamne Jill Biden și Melania Trump în izolare și ce au făcut soții lor în această perioadă

Jurnaliștii americani au avut ideea de a face o paralelă între cele două doamne iubite ale Americii – Jill Biden și Melania Trump – relatând cum au trecut ele perioada de izolare, după diagnosticul pozitiv la coronavirus. Și mai mult decât atât, presa a urmărit și gesturile soților lor față de ele, Joe Biden și Donald Trump.

Cum au trăit cele două doamne Jill Biden și Melania Trump în izolare și ce au făcut soții lor în această perioadă

Prima doamnă Jill Biden a stat cu pisica ei, s-a uitat „mult prea mult la Netflix” și, spre deosebire de predecesoarea ei, a avut un soț vigilent, care a purtat și mască de protecție, scrie presa americană.

Când Melania Trump a contractat coronavirusul în octombrie 2020, alături de președintele Donald Trump, a fost o perioadă de incertitudine terifiantă. Nu exista niciun vaccin, economia era în criză, iar peste 207.000 de americani și peste un milion de oameni la nivel mondial muriseră, scrie Washington Post.

Cele două doamne iubite ale Americiii. Foto: NK Online Blog

Acum, prima doamnă Jill Biden tocmai și-a revenit după propria experiență cu coronavirusul, în circumstanțe diferite.

Jill Biden se afla acum în vacanță cu președintele Biden și familia lor la o reședință privată din Kiawah Island, S.C. Ea este vaccinată și dublu vaccinată și a putut să ia medicamentul antiviral Paxlovid, care s-a dovedit a fi deosebit de eficient în prevenirea cazurilor grave pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, potrivit directorului său de comunicare, Elizabeth Alexander.

La 71 de ani, ea este cea mai în vârstă persoană din istorie care a ocupat funcția de primă doamnă.

De două ori, ea a fost testată pozitiv. De ambele ori prima doamnă s-a izolat, mai întâi în Carolina de Sud și apoi în casa familiei Biden din Rehoboth Beach, Del. La 14 zile după prima izolare, luni seara, ea a fost testată negativ și s-a întors la Casa Albă în cursul zilei de marți.

Și-a petrecut-o așa cum au făcut-o majoritatea oamenilor, adică în carantină în câteva camere, lucrând la curriculum, citind o mulțime de eseuri pe care nu avea timp să le citească altfel și uitându-se mult prea mult la Netflix,” spune consilierul principal Anthony Bernal, care a fost cu prima doamnă a Americii în ambele locații, dar nu a interacționat fizic cu ea, potrivit recomandărilor medicale.

Și a stat cu pisica Willow, nu a fost chiar singură, după cum au povestit cei care se aflau în preajma ei. Președintele Biden a fost grijuliu și a purtat mereu mască în preajma soției chiar și după ce ieșise din izolare, ascultând de sfaturile specialiștilor de la Casa Albă.

Ce se știe despre Melania Trump

Melania Trump, pe atunci în vârstă de 50 de ani, fusese la Casa Albă pentru ceremonia aglomerată și fără măști din septembrie 2020, în care a anunțat nominalizarea de către soțul ei a lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă. La eveniment, Melania a purtat o mască, dar nu pe tot parcursul evenimentului, după cum au remarcat jurnaliștii americani.

Ea se certa cu Donald când acesta spunea despre mască: „Pur și simplu nu vreau să port una”.

Melania a scris, ulterior, un articol intitulat semnificativ: „Experiența mea personală cu covid-19”.

Melania Trump a ales să rămână la reședința de la Casa Albă și „să urmeze o cale mai naturală în ceea ce privește medicina, optând mai mult pentru vitamine și alimente sănătoase„, după cum a scris chiar ea pentru site-ul oficial al Casei Albe, într-un articol intitulat „Experiența mea personală cu covid-19”. Melania a dezvăluit, de asemenea, pentru prima dată, că și fiul lor, Barron Trump a fost testat pozitiv în același timp cu părinții săi.

Melania Trump, la acea vreme: „Teama mea s-a adeverit când a fost testat din nou și a ieșit pozitiv.” Foto: Doug Mills/The New York Times

Donald Trump a fost mai neglijent în purtarea măștii, continuând să ignore recomandările medicale lungi perioade de timp.

Despre experiența celor două doamne

Jill Biden a vizionat multe seriale, în timp de Melania Trump a ales să scrie impresiile proprii, pe care le-a publicat ulterior. Un soț (Joe  Biden) a ales să poarte masca, în timp ce altul (Donald Trump), nu prea.

Contrastul dintre experiențele celor două prime doamne, concluzionează media americană, în ceea ce privește coronavirusul este, în felul său, reprezintă astăzi o reamintire puternică a diferențelor dintre abordările celor două administrații față de virus și, de asemenea, cât de mult s-a schimbat experiența de a contracta coronavirusul în decurs de doi ani.

Foto: evz