Lifestyle

Cum combatem rapide indigestia! IATĂ câteva remedii naturale

Cum combatem rapide indigestia! IATĂ câteva remedii naturale

Indigestie este un simptom care descrie disconfortul sau durerea resimțite în partea de sus a abdomenului. Apare imediat după o masă copioasă ca urmare a dificultatii de a prelucra și asimila alimentele ingerate.

Se poate manifesta prin: greață, vomă, regurgitări, senzație de arsură în abdomenul superior, balonări etc.

Cauzele indigestiei

Indigestia are cauze diferite: alimentația incorectă (mâncaruri grase, picante, alcool, cafea, băuturi carbogazoase, ciocolată în exces), supraalimentarea, nervozitatea, stresul emoțional, abuzul de medicamente, diferite afecțiuni ale aparatului digestiv sau alergiile alimentare.

IATĂ câteva remedii naturale

1. Menta
Menta are efect antispastic la nivelul tubului digestiv și reprezintă un ajutor de nădejde în indigestii și sindroame diareice.

2. Mușețelul
Mușețelul are efect antiinflamator și antispastic la nivel digestiv, ajutând, de asemenea, la combaterea balonării.

3. Teiul
Teiul este util pentru efectul său relaxant și ușor hipnotic, iar mărarul este un bun carminativ, fiind folosit contra balonărilor, fie ca atare, fie sub formă de infuzie din semințe de mărar.

4. Busuiocul
Busuiocul ușurează digestia prin stimularea producției de sucuri digestive, combate balonarea, este antivomitiv și antiseptic.

5. Păpădia
Păpădia stimuleaza digestia, combate balonarea și contribuie la diminuarea concentrației de colesterol din sânge.

6. Salvia
Salvia combate balonarea prin efectul său carminativ și combate colicile digestive.

7. Ghimbirul
Ghimbirul ameliorează digestia prin intermediul enzimelor pe care le conține, stimuleaza salivația și ușurează deglutiția, combate balonarea și durerile abdominale.

8. Rozmarinul
Rozmarinul, sub formă de ceai, îmbunătățește digestia, stimulează secreția biliară, induce rapid starea de satietate și ajută activitatea ficatului.

9. Anghinarea
Anghinarea stimulează apetitul, secrețiile pancreatice și intestinale, este un bun diuretic, carminativ, antihelmintic și antispasmodic intestinal, fiind recomandată în cazul insuficiențelor pancreatice și intestinale și balonărilor abdominale.

10.Feniculul
Feniculul este un condiment cunoscut pentru proprietațile sale de antiseptic, carminativ, sedative. Se utilizează în cazul balonărilor abdominale.

11.Ananasul
Ananasul proaspat, prin continutul sau de bromelina, este foarte util bunei funcțio­nări a tractului gastro intestinal, potrivit Dr. Max.