Lifestyle

Cum prepari banana bread. Desert gustos, după o rețetă simplă!

Cum prepari banana bread. Desert gustos, după o rețetă simplă!

Cum prepari banana bread. Dacă ești în căutarea unui desert bogat și sănătos, te vei îndrăgosti de checul cu banane. Pâinea cu banane este una dintre acele rețete ușoare pe care mulți dintre noi le amintim din casa bunicilor noștri. Dacă vă plac prăjiturile sau budincile cu fructe, nu puteți rata rețetele pas cu pas pe care vi le împărtășim astăzi. Le vei iubi!

Se crede că originea checului cu banane este în Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, nu există prea multe informații despre acest desert delicios. Vă recomandăm să încercați una dintre aceste rețete, nu numai pentru aroma sa distinctivă, ci și pentru aportul de potasiu și vitaminele B6 și C.

Cum prepari banana bread. Desert gustos, după o rețetă simplă!

Această rețetă este o varianta clasica dar fara unt. În acest fel, evităm încorporarea grăsimilor saturate în pâine. Aportul necesar de grăsime pentru ca aceasta să iasă umedă și să fie bine conservată este dat de ulei. Astfel, te sfătuim să optezi pentru uleiul de măsline datorită valorii sale nutritive ridicate.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahăr alb
  • 200 ml ulei
  • 3 banane
  • 200 ml lapte
  • 400 g făină
  • Un praf de bicarbonat de sodiu
  • Un strop de extract de vanilie
  • Scorțișoară măcinată (după gust)

Elaborare

  • Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
  • Pregătiți o formă de budincă: făină și unt.
  • Batem ouale cu zaharul pana obtinem un amestec omogen fara cocoloase. Vei vedea că capătă o culoare albicioasă.
  • Se adauga uleiul si laptele si se bate in continuare.
  • Curățați și zdrobiți cele trei banane cu ajutorul unei furculițe.
  • Adaugă bananele piure în amestec și încorporează bine.
  • Cerneți făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și scorțișoara măcinată.
  • Se toarnă extractul de vanilie în amestecul lichid și se bate până se încorporează bine.
  • Adaugati faina cu bicarbonatul de sodiu, fara a bate in exces pentru a evita activarea glutenului si a se usuca painea dupa gatire.
  • Coaceți aproximativ o jumătate de oră sau până când scobitoarea iese uscată.