Lifestyle

Cum să gătești cele mai bune roșii umplute. Rețeta ideală pentru finalul verii

Cum să gătești cele mai bune roșii umplute. Rețeta ideală pentru finalul verii

O rețetă mănăstirească poate să fie cea mai bună idee în zilele fierbinți de vară. Rețeta de roșii umplute cu sos de ardei copt este deopotrivă sățioasă și suficient de ușoară și hidratantă.

Iată, așadar, cum să prepari aceste roșii, de care să te bucuri alături de întreaga familie după o zi lungă și călduroasă. Recomandarea îi aparține părintelui Silvan, de la Mănăstirea Sihăstria, din județul Neamț.

Ingrediente și mod de preparare

Ingredientele necesare pentru umplutura roșiilor, exceptând sosul de ardei copt, sunt următoarele:

„Roșii umplute cu sos de ardei copți – Ingrediente
10 roșii medii
două cepe albe
200 g morcovi
150 g pătrunjel rădăcină
un ardei gras/ capia
5 căței usturoi
1 legătură mărar verde
1 legătură pătrunjel verde
100 g caș oaie/ vacă
100 g cașcaval
150 g conserva ton
50 ml ulei măsline/ floarea soarelui
Sare și piper după gust”

Ardeiul și ceapa se călesc în uleiul de măsline. Roșiile sunt golite de conținut și, de preferat, de cea mai mare parte din zeamă. Legumele pentru umplutură de pun la cuptor doar atât cât să se rumenească. Apoi, se umplu roșiile cu aceste legume, peste care se adaugă și cașcavalul ras și conserva de ton. Apoi, se pune tot acest amestesc la copt vreme de 30-35 de minute, până când se rumenesc și roșiile.

„Sosul de ardei copți – Ingrediente și preparare

2 ardei pentru copt (ardei gras/ capia)
2 fire ceapă verde/ o ceapă albă medie
30 ml ulei măsline
500 ml smântână dulce de vacă/ vegană
100 ml supă bază/ 50 ml vin alb sec/ apă
zeamă de lămâie (după gust)
sare și piper alb/ roșu”

Pentru prepararea sosului, este necesar ca legumele să fie călite vreme de 3 minute în uleiul de măsline. După ce am făcut acest pas, următorul este cel de a adăuga condimentele după gust. Se adaugă supa bază, de preferat de pește; alternativ, pot fi folosiți 50 de mililitri de vin alb sec sau de apă. Smântâna și zeama de lămâie sunt ultimele elemente adăugate pentru a face sosul.

Servirea mâncării

Roșiile umplute se servesc alături de sosul de ardei. Chiar dacă acest fel de mâncare va ține de foame o perioadă îndelungată, el nu este foarte bogat în calorii și grăsimi – doar cașcavalul are niște valori mai ridicate din acest punct de vedere. Dacă preferați un fel de mâncare complet vegan, puteți să înlocuiți cașcavalul și peștele cu preparate pe bază de soia. Această rețetă, ingredientele și gramajele au fost pentru prima dată publicate pe platforma Realitatea.