Culinar

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea! Cea mai căutată rețetă din România

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea! Cea mai căutată rețetă din România

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea! Cofetarii au reinventat prăjitura copilăriei. Făina a fost înlocuită cu fulgi de ovăz, iar o porție are doar 40 de calorii.

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea!

Este vorba despre cea mai simplă și delicioasă rețetă, Negresă cu fulgi de ovăz, cacao și iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsime. Chiar dacă are calorii puține, această prăjitură este extrem de delicioasă și va deveni rapid desertul preferat al familiei. Este excelent pentru micul dejun, pentru desertul la masa de prânz sau chiar pentru o gustare.

Cea mai căutată rețetă din România

Aceast desert se prepară într-un timp extrem de scurt. Totodată, ingredientele necesare pot fi măsurate cu o ceașcă simplă, care permite și bucătarilor de duminică să-și încerce măiestria.

Ingrediente necesare pentru Negresă:

  • 450 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
  • o jumătate de pahar de pudră de cacao neîndulcită
  • 1 pahar de fulgi de ovăz din cereale integrale;
  • 50 de grame de stevie sau 100 de grame de zahăr
  • un ou
  • o linguriță de praf de copt

 Mod de preparare:

Începem prin a încălzi cuptorul la 200 de grade, după care ungem cu puțin ulei o tavă pătrată.

Toate ingredientele listate mai sus se pun în paharul unui robot de bucătărie sau într-un castron și se mixează timp de trei sau patru minute până când amestecul capătă o consistență netedă și fără bulgări. Este foarte important să amestecați bine pentru a nu rămâne cocolașe.

În acest moment nu ne mai rămâne decât să turnăm amestecul în tavă și să nivelăm suprafața prăjiturii cu o spatulă sau o lingură, potrivit stiridiaspora.ro.

Negresa fără făină se introduce în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace timp de un sfert de oră la 200 de grade Celsius.

După cele 15 minute, prăjitura trebuie scoasă din cuptor și lăsată să se răcească și apoi se taie în bucățele, fiind gata de servit.

Timpul de pregătire este extrem de scurt 5 minute. Dacă adunăm cele 15 minute petrecut în cuptor, timpul total de pregătire ale acestei Negrese este de doar 20 minute. Din cantitățile listate se obține 9 porții, iar fiecare porție are doar 40 de calorii.