Diverse

Cum va arata lumea în 2040. Cinci scenarii și de groază, dar și bune, elaborate de CIA

Cum va arata lumea în 2040. Cinci scenarii și de groază, dar și bune, elaborate de CIA

În lumea modernă, predicția viitorului, că este ecomonic, politic, ecologic  sau de orice natură este posibilă, având la dispoziție tehnologie avansată, dar și ”creiere” umane, apte pentru așa ceva.

Cum va arata lumea în 2040. Cinci scenarii și de groază, dar și bune

Agenția americană de informații (CIA) și Consiliul Național de Informații (CNI) au realizat, la cerere, pentru guvernul SUA, un studiu cu predicțiile despre viitorul planetei peste douăzeci de ani, denumit TREND. Sunt creionate diverse scenarii, ca parte din realitate deoarece dintre rapoartele vechi au dovedit că CIA se pricepe la aceasta și a fost exact cum s-a prezis.

Pandemia a fost predictibilă

De exemplu, încă din anul 2009, Barack Obama, pe atunci președintele SUA, a fost avertizat că în 2020 va exista un risc major să înceapă o pandemie globală.

Cum va arata lumea în 2040. Cele cinci scenarii propuse acum de CIA se împart astfel: trei sunt pozitive, bune și două sunt negative, de groază, spun jurnaliștii americani, care au făcut publice rezultatele studiului.

Primul face referire la o cooperare globală în privința provocării climatice și a celei economice, ceea ce va duce la evitarea conflictelor. salvarea ecologiei ne va scăpa de războaie. Atenția va fi concentrată spre salvarea mediului înconjurător, încât oamenii vor uita de agresiune și arme distructive.

Al doilea detaliază un parteneriat între China și Uniunea Europeană, cu același obiectiv ca în scenariul anterior: lupta comună împotriva dezastrelor climatice.

Un al treilea scenariu este tot pozitiv și vizează reconcilierea între democrații și popoare. Tensiunile sociale se relaxează după ce oamenii prind din nou încredere în instituțiile democratice.

Celelalte două ipoteze se situează la polul opus.

CIA propune un scenariu contrar celui anterior în care diviziunile sociale și criza economică vor duce la tot felul de instabilități pe plan mondial.

Iar ultima este cea mai sinistră, după cum recunosc chiar realizatorii studiului.

Lumea e fragmentată în diverse blocuri pe criterii economice sau de securitate, mai ales între continente și nu se înțeleg între ele. Prioritățile țărilor vor fi legate de ”autosuficiență” și apărare. Problema alimentară, resursele financiare vor fi o problemă majoră, cu care omenirea se va confrunta.

Din acest studiu nu lipsește nici analiza COVID-19 și alte documentări ale specialiștilor în acest sens. Nici la acest capitol, lumea nu va sta mai bine.

Foto: pixabay