Lifestyle

Cum va fi vremea astăzi? Pregătiți-vă de plimbări lungi în parc întrucât soarele va străluci în mare parte a țării

vremea paste sursă foto: dailybusiness.ro
sursă foto: dailybusiness.ro

Vremea extrem de capricioasă din această perioadă a provocat numeroase schimbări bruște de temperatură. Fluctuațiile meteorologice din cursul lunii precedente au adus temperaturi neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului.

Odată cu temperaturile mai blânde și vremea mai caldă anunțată, putem pune gecile de iarnă înapoi în dulap, deoarece nu vom mai avea nevoie de ele. Prognoza meteo indică faptul că, deși weekendul 6-7 mai nu va avea temperaturi de vară, se va încălzi .

Prognoza meteo în țară

Meteorologii au revizuit prognoza meteo pentru acest weekend, iar ANM a anunțat ce temperaturi vom avea în acest sfârșit de săptămână, în funcție de fiecare localitate în parte. Vom  avea parte de o vreme mai blândă vineri, iar în regiunile sud-est și centru va fi extrem de căld cu maxime de până la 23 de grade. Acest lucru va fi vizibil mai ales în Banat și în vestul Olteniei. Bucureștenii vor avea parte și ei de o vreme plăcută, potrivită pentru plimbări în aer liber.
Meteorologii prognozează o maximă de 20-21 de grade în Capitală, cu un cer predominant însorit. Vremea se va menține relativ neschimbată în regiunea de vest-nord-vest a țării, cu minime și maxime care se vor menține la nivelurile noramle ale perioadei. Ca urmare, în prezent există o varietate de valori termice. La Săcuieni, în nord-vestul țării, s-au înregistrat 22 de grade, în timp ce la Satu Mare s-au înregistrat 21 de grade, cu o diferență de 1 grad între cele două localități.

Astăzi, în estul-sud-estul țării, vremea este puțin răcoroasă, iar în București se ating 15-16 grade.

Temperaturi de duminică

Cu puține excepții în câteva regiuni ale țării, weekendul următor va fi marcat în cea mai mare parte de vreme bună și temperaturi ridicate. Putem vorbi de vreme răcoroasă în prima zi de weekend în unele regiuni, cum ar fi Moldova și estul Transilvaniei. Acolo, cele mai ridicate temperaturi nu vor depăși 15 sau 16 grade.

Prin urmare, sâmbătă, în restul regiunii, maximele vor ajunge la 22 sau 23 de grade, cu soare senin și puțini sau deloc nori pe cer. Duminică se vor înregistra și mai multe astfel de temperaturi, iar în unele locuri se vor înregistra încă maxime de peste 20 de grade. Antena 3 anunță că în mare parte din țară vor fi temperaturi mai blânde și vreme mai frumoasă începând de luni și chiar până în prima jumătate a săptămânii viitoare.