Actual

Prognoză meteo pentru luna octombrie. Perioadă neobișnuit de caldă

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Prognoză meteo pentru luna octombrie. Ne apropiem de finalul primei luni de toamnă. Octombrie bate la ușă și gospodinele sunt în pline pregătiri pentru a se asigura că au tot ce este nevoie pentru toamnă. Dar, sezonul rece se lasă așteptat.

A doua lună de toamnă va aduce cu sine temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă. Oamenii nu trebuie să-și pregătească încă hainele groase. Mai durează până ne vom confrunta cu valori termice scăzute.

Prognoză meteo pentru luna octombrie

Luna octombrie va aduce temperaturi care se vor situa peste normalul perioadei. Acest sezon nu va fi bogat din punct de vedere al precipitațiilor. Multe zone se vor confrunta cu un deficit din acest punct de vedere. Aceste probleme ale regimului pluviometric se vor desfășura cu precădere în regiunile vestice.

Toamnă întârzie în a-și face apariția. Temperaturile calde vor fi regăsite în toate regiunile din țară. Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), luna octombrie nu se va situa în normalul perioadei. A fost emisă prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, oamenii pot afla la ce să se aștepte din punct de vedere al vremii, în intervalul 25 septembrie-23 octombrie 2023.

25 septembrie- 2 octombrie

Prina săptămână a intervalului vine cu vreme frumoasă și temperaturi ridicate. În toate regiunile, se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Cu precădere, cele mai calde zone vor fi cele extracarpatice. Nu vor fi prea multe ploi, mai ales în vestul, nordul, centrul și sudul țării.

2 – 9 octombrie

În toate regiunile, dar mai ales în sud-estul țării, în această săptămână, temperatura medie a aerului va fi mai mare decât în mod normal. Se așteaptă precipitații slabe în toată țara, dar mai ales în vest. Prima săptămâna a lunii octombrie va aduce temperaturi extrem de ridicate și un deficit acut de precipitații.

10 – 16 octombrie

Prognoză meteo pentru luna octombrie. Temperatura medie va fi mai ridicată decât este normal pentru această perioadă a anului. Întreaga țară se va confrunta cu temperaturi de primăvară sau chiar vară în luna octombrie.  În vestul, sud-vestul și în regiunile de munte din sudul țării, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În timp ce, în restul teritoriului, vor fi precipitații aproximativ normale pentru această săptămână.

16 – 23 octombrie

În toate zonele, dar mai ales în sud și în est, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă. În toată țara, precipitațiile vor fi aproximativ medii pentru această perioadă a anului. Astfel, pe final de octombrie, regimul pluviometric va începe să se aproprie de normalul perioadei, conform Aleph News.

Prognoză meteo 26 septembrie

Ne vom confrunta cu temperaturi numai bune de vară până la final de septembrie. Vremea continuă și astăzi să fie frumoasă și aduce temperaturi peste media perioadei. Maximele vor începe de la pragul de 22 de grade. În unele zone, temperaturile maxime vor ajunge la pragul de 30 de grade. Minimele se vor încadra între 7 și 17 grade.

Cerul va fi variabil, cu precădere în regiunile sudice.  Vântul va sufla slab și moderat. Dar, va avea intensificări ușoare pe parcursul zilei  în sud, sud-est și la munte.