Actual Lifestyle

Cum vede un general SUA „Marea flotă a lui Putin de la Marea Neagră” și ce opinie are despre siguranța României

Cum vede un general SUA „Marea flotă a lui Putin de la Marea Neagră” și ce opinie are despre siguranța României
Infobae

Cu puțin timp în urmă, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vroia să închidă coridoarele comerciale din Marea Neagră, spunând că unele dintre acestea ar fi folosite în scop de terorism. Aceasta este o recunoaștere directă a faptului că Rusia are un mare interes în această regiune.

Ca o confirmare vine și opinia generalului în retragere Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, care vede flota lui Putin nu ca pe o forță, ci mai degrabă ca pe o ”epavă”.

Cum vede un general SUA „Marea flotă a lui Putin de la Marea Neagră” și ce opinie are despre siguranța României

Flota de la Marea Neagră a președintelui rus Vladimir Putin este o epavă”, a declarat generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa. România este în deplină siguranță, mai ales că forțele NATO staționează aproape de Marea Neagră.

Generalul Ben Hodges a spus că înainte de 24 februarie, când a început războiul, flota rusă a Mării Negre „controla practic întreaga Marea Neagră. Dar, în ultimele șase luni, Marina rusă ne-a demonstrat că nu este mai bună decât Armata rusă”, a spus Hodges.

„Când a început războiul, mulți se așteptau ca Armata Rusiei să obțină o victorie rapidă. Dar, pe măsură ce războiul se prelungea zile, săptămâni și apoi luni, în timp ce forțele ucrainene au rezistat cu înverșunare, imaginea Rusiei ca forță militară superioară a început să se prăbușească. Schimbarea percepției este valabilă și pentru Marina rusă”, a relatat Hodges, citat de media.

Ben Hodges a relatat, în acest context, că scufundarea navei amirale a Rusiei de la Marea Neagră, „Moskva”, care valora aproximativ 750 de milioane de dolari, este un exemplu în acest sens.

Frederick Benjamin „Ben” Hodges este un ofițer în retragere al armatei Statelor Unite. În prezent, este titularul Catedrei Pershing de Studii Strategice la Centrul pentru Analiza Politicilor Europene.

Expertul militar american Ben Hodges a mai spus, printre altele, că și alte câteva nave rusești din Marea Neagră au fost doborâte în ultimele luni. Lovituri cu drone și rachete ucrainene pe Insula Șerpilor, care anterior a fost ocupată de ruși, a avariat sau distrus mai multe nave mai mici andocate la avanpostul Mării Negre, a raportat Politico.

Acum, flota rusă este „îngrozită să meargă oriunde în apropierea coastei ucrainene” și s-a ascuns în spatele Crimeei, a ținut să menționeze Hodges. Flota rusă utilizează acum, în principal, orașul Sevastopol, cel mai mare oraș al Crimeei, cunoscut ca fiind un important port la Marea Neagră.