Lifestyle

Curaj nebănuit. De ce un medic din Sighișoara a trecut la amenințări cu moartea la adresa unui judecător

Curaj nebănuit. De ce un medic din Sighișoara a trecut la amenințări cu moartea la adresa unui judecător
Foto: pixabay

Un cunoscut medic din Sighișoara i-a amenințat cu moartea pe judecătorul care a autorizat perchezițiile în dosarul de corupție care îl viza pe soțul ei, care este șef al Secției Pneumologie de la Spitalul Municipal Sighișoara, dar și pe procurorul care se ocupă de caz.

Curaj nebănuit. De ce un medic din Sighișoara a trecut la amenințări cu moartea la adresa unui judecător. Incredibil cum a fost descoperită!

Medicul Elisabeta Onigaș din Sighișoara a luat reacție într-un caz care îl vizează pe soțul ei, medicul Dinu Onigaș, șeful Secției Pneumologie de la Spitalul Municipal Sighișoara. S-a transformat în apărător al persoanei iubite, doar că dorința de apărare a luat o turnură neașteptată, incredibilă chiar.

Soțul ei, Dinu Onigaș era anchetat într-un dosar de corupție alături de mai mulți colegi, dar și de funcționari publici, acuzați că au primit mită (bani și bijuterii scumpe), pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate.

Amenințarea medicului Elisabeta Onigaș a fost cât se poate de clară: „Domnule procuror și doamna judecător, dacă vă atingeți de medicii din Sighișoara sfârșiți ca domnul din Arad!”

Ok, dar cum a sfârșit oare domnul din Arad?

Prin această amenințare, pe care a scris-o personal, Elisabeta Onigaș face referire la celebrul caz al afaceristului arădean care a murit într-un atentat cu bombă în luna mai 2021.

Povestea este cu atât mai incredibilă cu cât ideea femeii a fost una chiar genială, cu ghilimelele de rigoare.

Scrisoarea cu amenințarea a fost pusă de femeie într-un plic pe care l-a timbrat și l-a trimis la adresa Tribunalului Mureș, pe numele destinatarului. Plicul a fost introdus în cutia poștală din fața oficiului, fără adresa sau numele expeditorului, potrivit doctorul.zilei.

Mesajul de amenințare a ajuns câteva zile mai târziu exact la destinatar, iar judecătorul amenințat cu moartea a considerat că expeditorul poate fi acuzat de ultraj judiciar, motiv pentru care a făcut plângere la poliție, relatează media.

Cum a fost descoperită autoarea scrisorii, respectiv amenințărilor

Autoarea a fost identificată fără probleme. Doctorița nu a realizat că a lăsat mult prea multe urme pe plic, de la amprente până la ADN (folosise limba pentru a umezi lipiciul de pe spatele timbrului poștal), în plus, legătura cu lotul de medici corupți era mai mult decât evidentă.

Justificarea faptei și decizia intanței

În instanță, doctorița Onigaș și-a justificat acțiunea spunând că nu intenționa să își pună în practică amenințările și nu credea că plicul va ajunge la persoana vătămată.

Pe lângă pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, doctoriței i s-a interzis să se apropie de judecătorul amenințat sau să ia legătura cu el prin orice mod, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare pe o perioadă de trei ani.

În plus, ea va fi obligată să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sighișoara.