Diverse Sănătate

Curiozitățile lumii. Din ce motive japonezii mănâncă stând pe podea

Curiozitățile lumii. Din ce motive japonezii mănâncă stând pe podea
stiai.net

Întrucât în vremurile mai vechi nu existau mese, toate popoarele obișnuiau să stea pe podea să mănânce. Totuși, ce nu prea se cunoaște este faptul că această poziție practicată, în special, de către japonezi, aduce și o serie de beneficii asupra sănătății.

Motivele pentru care japonezii mănâncă stând pe podea

Prin urmare, oamenii din Japonia mănâncă stând pe podea nu pentru că au, în general, casele foarte mici ci pentru că acest obicei are foarte multe beneficii pentru sănătate. Așadar:

  • Poziția cu picioarele încrucișate, numită poziția „ușoară” sau sukhasana crește fluxul de sânge în stomac, ajutându-vă să digerați ușor alimentele și să obțineți mai multe vitamine și substanțe nutritive din ele. De altfel, când vă aplecați înainte pentru a lua alimente din farfurie și apoi reveniți la poziția inițială pentru a le înghiți, vă întăriți mușchii din abdomen, care, la rândul lor, pot preveni balonarea.
  • De asemenea, statul pe podea în timp ce mâncați ajută nervul vag să funcționeze mai bine. Când sistemul digestiv eliberează un hormon numit leptină, acesta trimite un semnal către nervul vag că sunteți plin și funcționarea corectă a acestui nerv vă poate împiedica să mâncați în exces.
  • Se spune că dacă poți să te ridici cu ușurință dintr-o poziție în care ai stat cu picioarele încrucișate, fără niciun sprijin, este posibil să trăiești mai mult. Astfel, se pare că statul pe podea în timp ce mănânci și ridicatul în picioare de mai multe ori pe zi este una dintre cele mai simple modalități de a adăuga ani în plus vieții tale.
  • Statul prea mult timp pe un scaun, îți poate face rău la spate și, în cele din urmă, îți strânge discurile în coloana vertebrală. În schimb, așezat pe podea îți vei întinde genunchii și șoldurile. Deoarece această poziție te face să stai drept de fiecare dată când iei o mușcătură, te ajută să îți întărești spatele și umerii.
  • Statul mai îndelungat pe scaun, vă îngreunează șoldurile. Stând pe podea, vă permite să vă întindeți șoldurile și gleznele, făcând articulațiile mai flexibile. Anumite poziții cum ar fi îngenuncherea și ghemuirea, îți fac mușchii să lucreze chiar și atunci când te odihnești, deoarece te ajută să antrenezi mușchii care nu sunt activi când stai pe un scaun.
  • De asemenea, când nu stai pe un scaun care să îți sprijine spatele, acest lucru vă ajută să vă antrenați mușchii de bază, ceea ce, la rândul său, vă avantajează postura. Dar, cu toate acestea, trebuie să evitați înclinarea, deoarece acest lucru poate duce la dureri de spate.
  • Un lucru interesant este că făcând yoga în timp ce mănânci, mintea se liniștește. Când mintea ta este liniștită, poți să te bucuri mai mult de mâncare și să mănânci numai până când te vei sătura, deci, exact cât îi trebuie stomacului tău, scrie stiai.net.
Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!