International

Cuvânt nou, inventat de ruși. Se numește ”Macroning”, iar traducerea înseamnă să suni de multe ori fără motiv

Cuvânt nou, inventat de ruși. Se numește ”Macroning”, iar traducerea înseamnă să suni de multe ori fără motiv

Toți l-am auzit pe Macron spunând că face ceva concret în privința nenorocirilor mondiale și acest pas este ”vorbitul la telefon” cu Putin.

Cuvânt nou, inventat de ruși. Se numește ”Macroning”, iar traducerea înseamnă să suni de multe ori fără motiv

Cancelariile occidentale îl critică, se spune că soția îl ceartă uneori pe Emmanuel, ca pe un elev la școală, și asta mai lipsea și rușii să râdă de el. Știrea care face vâlvă la ora actuală este aceasta:

Președintele francez Emmanuel Macron a fost ridiculizat în direct la postul TV Rossiya-1, afirmându-se despre acesta că ia medicamente din cauza îngrijorărilor că Vladimir Putin nu îi va răspunde la telefon.

Mai în glumă, mai în serios, poate fi adevărat. Însuși Macron a mărturist în interviurile televizate că nu îi este deloc ușor să vorbească, personal, cu liderul de la Kremlin.

Nu mai există lideri adevărați în Europa. Este foarte greu să argumentezi împotriva acestui lucru. Comparați-l doar pe comandantul nostru suprem (n.r. Vladimir Putin) cu orice lider din UE în ceea ce privește experiența, credibilitatea, magnitudinea, ideologia sau pregătirea profesională”, își începe discursul televizat Henry Sadaryan, diplomat și profesor la prestigiosul Institut de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

Avem de-a face cu lideri atât de mediocri, dacă prim-miniștrii țărilor europene din urmă cu 40 de ani ar fi aflat cine ar ajunge să le conducă astăzi țările, ar fi murit înainte de vremea lor, toți ar fi murit de atacuri de cord”, mai spune profesorul.

Presa din România și nu numai a scris pagini întregi, întrebându-se, fără a afla vreun răspuns deocamdată, ce au de vorbit cei doi președinți, ai Franței și Rusiei, acum, pe timp de război, câte trei ore la telefon. Doar nu vorbesc despre gătit, ce au mai făcut soțiile, iubitele sau amantele, după caz, fiecare cu ce are pe la casa lui.

Și ca o completare, vine și profesorul rus și spune: ”Am citit recent că președintele Franței Emmanuel Macron a numărat exact câte ore a petrecut vorbind la telefon cu Vladimir Putin. Înainte de fiecare telefon el publică aceste fotografii în care suferă atât de tare încât îmi fac griji pentru el. În fiecare fotografie se ține de cap, se ține de inimă sau ia sedative. Nu știi ce se întâmplă cu el”.

Cu gând că poate o lua vreun premiu Nobel pe undeva, reputatul profesor rus, care este și diplomat de carieră, a spus că asistăm la ceea ce se numește „Macroning”, care în traducere înseamnă, potrivit lui, ”să suni de multe ori fără motiv”.

Și tot presa rusă este cea care a calculat câte ore a petrecut Emmanuel Macron la telefon cu omologul său de la Moscova, avansând cifra de 100 de ore.

În apărarea lui Macron a intervenit fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Vladimir Putin.

Dacă este adevărat, Macron va avea locuri speciale atât în cărțile de istorie, cât și în Guinness Book”, a scris sâmbătă fostul mare șahist pe Twitter.