Diverse

Dacă umezeala de pe geamuri pe timp de iarnă vă dă bătăi de cap, iată un truc pentru a scăpa de aceasta

Dacă umezeala de pe geamuri pe timp de iarnă vă dă bătăi de cap, iată un truc pentru a scăpa de aceasta
ecovent.ro

La fel ca în cazul oricărui sistem închis, în sezonul de iarnă, la ferestrele locuinței noastre apare o mică problemă, respectiv reținerea de umiditate. Iar, acest fenomen este deseori remarcat când variația de temperatură interior-exterior este mare.

Ce fac unele persoane pentru a scăpa de această problemă

Ferestrele termoizolante cu geam dublu și/sau triplu oferă mai multă eficiență energetică decât în cazul unui singur geam, de obicei. Dar, nu toți românii au astfel de ferestre și prin urmare, problema condensului de la geamuri este foarte comună în perioada sezonului de iarnă.

Și pentru a scăpa de umiditatea excesivă, fără a fi nevoie să schimbi ferestrele de la casă, există câteva soluții la care poți apela, respectiv:

  • în părțile inferioare ale ferestrelor se poate aplica un material de etanșare lichid.
  • unele persoane fac anumite găuri de aerisire, pentru a permite ferestrei să „expulzeze” aerul în mod natural și astfel se vas scăpa de picăturile fine de apă.

Ce recomandă specialiștii

Potrivit specialiștilor, aplicarea unei soluții anti-umiditate pe interiorul ferestrei ajută la dispariția umidității excesive. Astfel, dispar și petele rămase ca urmare a depunerilor de calciu.

Cea mai ieftină soluție care poate rezolva problema

În cazul în care nu vreți să apelați la intervenția unui specialist, există un truc la care se poate apela ori de câte ori este necesar.

Pentru aceasta este nevoie doar de un produs de cinci lei, pe care, cel mai probabil, îl aveți deja în casă.

În mod surprinzător, este vorba despre detergentul de vase. Acest truc a fost dezvăluit de o influenceriță în domeniul curățeniei, care a povestit cum a descoperit mama sa acest produs și cum l-a folosit pentru a scăpa de umezeala de la geamuri.

Iată cum poate fi folosit detergentul de vase pentru a rezolva problema umezelii

Detalii privind modul în care se poate scăpa de condens au fost furnizate pe rețelele sociale, în cadrul unui videoclip de către inluenceriță.

Ulterior postării, materialul a devenit, în scurt timp, viral, astfel că a strâns peste 292.000 de aprecieri.

Influencerița în domeniul curățeniei a precizat: „Mama mi-a spus despre acest truc, săptămâna trecută. Am scris despre el. A doua zi, literalmente, au explodat mesajele cu rezultatele uimitoare pe care le-ați avut”.

Deci, pentru a preveni apariția condensului la ferestre, tot ce trebuie să faceți este să puneți o picătură de lichid de spălat vase pe o cârpă din microfibră și să spălați ferestrele afectate. Ulterior, dimineața și seara, veți observa că geamurile vor rămâne uscate.

Și trucul chiar funcționează

Deși influencerița a menționat că nu știe să explice ce se întâmplă, de fapt, de apa dispare,  comunitatea sa a confirmat faptul că trucul chiar funcționează, scrie playtech.ro.