Lifestyle

Dacă vreți să vă urcați la volan în acest weekend, vă arătăm pe unde nu aveți voie să circulați. Zone cu restricții

Dacă vreți să vă urcați la volan în acest weekend, vă arătăm pe unde nu aveți voie să circulați. Zone cu restricții

Șoferii care circulă în weekend prin București vor avea zone cu restricții. Vă spunem care sunt acelea. Mai multe străzi vor fi închise pentru că acolo se vor organiza spectacole sau se filmează pentru o nouă peliculă cinematografică.

Ocoliți șoseaua Kiseleff!

În perioada 02 iulie 2022, orele 20.00 – 03 iulie, orele 23.00, se va desfășura evenimentul “Festival du Bonheur”, pe Șos. Kiseleff.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în intervalul 01 iulie 2022, orele 20.00, până în data de 03 iulie a.c., orele 23.00, se va restricționa traficul rutier pe Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Str. Monetăriei, respectiv pe Str. Monetăriei.

   Totodată, în perioada 02-03 iulie 2022, va fi restricționat accesul în alveolele de pe Șos. Kiseleff.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto, precum și activități comerciale.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. George Enescu, Str. Știrbei Vodă, Str. Ion Câmpineanu și Bd. Regina Elisabeta.

Atenție, se filmează! Ocoliți străzile!

În data de 03 iulie a.c., în vederea realizării unor filmări, se va restricționa  traficul rutier, cu intermitențe, după cum urmează:

  • în intervalul orar 00 – 09.00, pe B-dul Mareșal Constantin Prezan, segmentul de drum cuprins între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, pe ambele sensuri de deplasare;
  • în intervalul orar 00-18.00, pe str. Poiana Narciselor, segmentul de drum cuprins între intersecția cu str. Știrbei Vodă și Piața Sf. Sava și pe str. Ion Brezoianu, de la intersecția cu str. Valter Mărăcineanu spre Piața Sf. Sava;
  • în intervalul orar 00-22.00, pe str. Logofăt Luca Stoici, segmentul de drum cuprins între str. Viitorului și str. Maria Rosetti și str. Dimitrie Paciurea.

Brigada Rutieră anunță că va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.