Actual Diverse

Dănuț Lupu a fost oprit de Poliția Rutieră și s-a ales cu dosar penal. Fostul fotbalist e suspectat de două infracțiuni

Dănuț Lupu a fost oprit de Poliția Rutieră și s-a ales cu dosar penal. Fostul fotbalist e suspectat de două infracțiuni

Dănuț Lupu a fost oprit de Poliția Rutieră și s-a ales cu dosar penal.

Fostul fotbalist, acum oficial al clubului Dinamo, a fost dus la IMNL pentru recoltare de probe biologice, după ce a fost oprit de Brigada Rutieră și a fost rugat să sufle în etilotest. Au fost prezente mai multe echipaje de poliție la fața locului, scriu site-urile de sport.

Dănuț Lupu, fost fotbalist la Rapid și Dinamo, în vârstă de 55 de ani, a fost oprit în trafic în zona străzii Liviu Rebreanu din Capitală, de către Brigada Rutieră, Sector 3, fiind suspectat că a condus după ce a consumat alcool. Lupu nu a vrut să sufle în etilotest, pentru a fi verificat procentajul său de alcoolemie, așa că a fost dus la INML, pentru probele de sânge. Poliția nu a dat niciun comunicat oficial despre acest caz, până la ora 19.30.

Nu este confirmată informația, pe surse, dată de sportbull.ro, că Dănuț Lupu a condus fără a avea permis auto. Singurul lucru cert este că oficialului de la Dinamo i s-a întocmit dosar penal, după cum a aflat Infoactual. Este o procedură standard atunci când un șofer refuză să sufle în alcooltest, iar cercetările ulterioare vor decide dacă e vinovat sau nu de comiterea vreunei infracțiuni.

Sancțiunile pe care fotbalistul le poate primi din partea clubului

Ionuț Popa, preşedintele CS Dinamo, în urma unui interviu oferit pentru ProSport, a declarat că Dănuț Lupu, care ocupă funcția de manager în cadrul CS Dinamo, ar trebui să aibă o alcoolemie de 0%, iar dacă va fi demonstrat contrariul, preşedintele clubului sportiv va aplica o sancțiune disciplinară.
În cele din urmă, fotbalistul a fost dus la INML, pentru a i se recolta probe biologice, după ce la fața locului ar fi ajuns mai multe echipaje de poliție.

Fostul fotbalist este în lacrimi în urma incidentului, dar rămâne încrezător și speră la o rezolvare

Dănuț Lupu susține că a rămas foarte afectat de situație, însă declară că e convins că există o rezolvare în această situație. „Sunt bine. Stați liniştit. Trec eu și peste lucrul ăsta. Din păcate, nu mai pot să vorbesc acum cu dumneavoastră și cred că mă înțelegeți”, a mai declarat acesta, după ce a fost contactat de ProSport.
Fostul jucător de la Dinamo și Rapid riscă să fie sancționat aspru în cazul în care probele de la INML arată că acesta a consumat alcool înainte să se urce la volan sau că nu posedă permis de conducere.