Info Actual

Info Actual > Showbiz > Dan Puric, declarații neașteptate. „În spatele acestui virus se lucrează la distrugerea structurii omului”
Showbiz

Dan Puric, declarații neașteptate. „În spatele acestui virus se lucrează la distrugerea structurii omului”

Dan Puric, declarații neașteptate. „În spatele acestui virus se lucrează la distrugerea structurii omului”

Dan Puric, declarații neașteptate. „În spatele acestui virus se lucrează la distrugerea structurii omului”.

Prezent în emisiunea „Exces de putere”, la Antena 3, Dan Puric a făcut o serie de afirmații neașteptate despre vremurile pe care le trăim. Cunoscutul actor eseist,a ctor și regizor a explicat de ce a fost greșit modul în care s-au raportat autoritățile la cele două pelerinaje din luna octombrie, atât de iubite de marea majoritate a românilor.

Puric a nuanțat ideea de „victimă” și a prezentat această noțiune dintr-un alt punct de vedere, cel spiritual. În opinia actorului, omul care are credință în Dumnezeu nu poate fi victimă niciodată. Cel mult un martir.

„Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă, el poate să fie un martir, el poate să fie un creștin adevărat și un om cu ceea ce se numește spiritul de discernământ. Știți că cel care a identificat adevărul cu libertatea a fost Iisus. În clipa în care ești în adevăr ești un om liber.

Și atunci această libertate, acest adevăr îți dă posibilitatea să vezi natura răului care vine peste tine. Suntem acum într-un dublu atac după cortina aceasta, sigur, gravă din punct de vedere epidemiologic a virusului. Mult mai grav este virusul ideologic. În ceața aceasta și în teama aceasta legitimă a omului, văd că este un fel de consecvență de a distruge umanitatea în sensul ei, în esența ei.

Iar eu văd cu câtă consecvență se lucrează în spatele acestui pericol care este virusul la distrugerea structurii omului. Nu mai vorbesc asupra poporului român, că este un fel de ofensivă asupra naturii lui creștine care a ajuns până la blasfemie”, a spus Dan Puric.