Info Actual

Info Actual > Economic > DATA la care fermierii români își vor primi banii. Ministerul Agriculturii a făcut anunțul!
Economic

DATA la care fermierii români își vor primi banii. Ministerul Agriculturii a făcut anunțul!

DATA la care fermierii români își vor primi banii. Ministerul Agriculturii a făcut anunțul!

DATA la care fermierii români își vor primi banii. Ministerul Agriculturii a făcut anunțul! Mijlocul lunii octombrie este data de la care sute de mii de fermieri din toată România aşteapta subvenţiile acordate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Anul acesta, mai mult ca oricând, lucrătorii din agricultură din Mehedinţi şi din toată ţara au nevoie de aceşti bani, după ce au traversat una dintre cele mai secetoase veri din ultimii ani, iar producţiile agricole sunt foarte slabe.

Aproape 827.000 de fermieri români așteaptă, începând din această noapte, să intre în conturi subvențiile acordate pentru anul 2020. Suma alocată pentru plata în avans este de 1,94 miliarde de euro pentru o suprafață de aproape 10 milioane de hectare de teren la nivelul întregii țări.

Peste 21.200 de fermieri au depus cereri de plată aferente acestui an

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că vor fi virate în conturile fermierilor între 70 și 85% dintre sumele cuvenite, urmând ca restul banilor să fie alocați după 6 decembrie.

În Mehedinți, puțin peste 21.200 de fermieri au depus cereri de plată aferente acestui an, iar banii sunt așteptați de agricultori. Aceștia spun că au traversat una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani, din cauza secetei extreme, care a lovit nu doar Mehedințiul, ci aproape întreaga țară.