Diverse

De-a dreptul șocant: Nevăzător cu acte în regulă, dar și cu permis de conducere, la noi, în România

De-a dreptul șocant: Nevăzător cu acte în regulă, dar și cu permis de conducere, la noi, în România

Se întâmplă în România, la Oradea mai exact. O femeie povestește că a trecut verificarea oftalmologică în locul soțului, acesta fiind nevăzător. Și poate că fapta rămânea ascunsă la nesfârșit dacă nu s-ar fi certat cei doi, supărare care i-a dus la un inevitabil divorț.

De-a dreptul șocant: Nevăzător cu acte în regulă, dar și cu permis de conducere, la noi, în România

Iată cum stau lucurile, pe scurt: Situaţie incredibilă la Oradea. Un bărbat care deţine certificat de nevăzător a reuşit să obţină totuși permisul de conducere, printr-un fals în acte. Mai grav este că situația a fost descoperită total întâmplător, abia când fosta soție și-a denunțat partenerul, după cum relatează media locală.

Cei doi orădeni au fost cândva soți și toate erau bune și frumoase în viața lor. Acum, adio, visul frumos s-a terminat, și mai mult decât atât hai să ne spălăm și lucrurile ”murdare” în public. Pentru că doar așa a ieșit la suprafață faptul că din spusele femeii, bărbatul, adică soțul ar fi obligat-o să îi facă rost de dovada cu parafa medicului specialist oftalomolog care l-ar fi consultat pe nevăzător fără să îl vadă.

Fosta soție ia apărarea medicului specialist oftalomolog și spune că actul medical a fost întocmit pe numele ei și ea este cea care a falsificat adeverința medicală, înlocuind numele ei cu cel al soțului.

Nu, nu este o glumă, ci adevărul adevărat, pentru că oamenii legii au intrat pe fir și au văzut și ei cu proprii ochii că cele spune de doamna în cauză prezintă realitatea cotidiană.

Concret, pentru că ”verba volant și scripta manem” (”vorba zboară și ce este scris rămâne”): cei doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi acum pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru că au măsluit rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul cu probleme de vedere să-şi poată reînnoi permisul de conducere, potrivit presei.

Foto (ilustrativă): realitatea,net

De ce avea nevoie bărbatul nevăzător de patalamaua medicală la mână

În 2018, orădeanul avea o ofertă pentru a se angaja şofer la o firmă de curierat în Elveţia, dar trebuia să-şi reînnoiască permisul de conducere, în condițiile în care el suferea de o problemă gravă de vedere, avea legitimaţie de nevăzător și tocmai depusese și dosarul de pensionare cu motivația în cauză.

În aceste condiții, soția a făcut controalele medicale în locul soțului, apoi a modficat numele în documente. Cel puțin așa povestește ea astăzi. După divorț, orădeanca şi-a denunţat fostul soţ și, pentru a nu fi și ea trasă la răspundere, a afirmat că bărbatul ar fi forțat-o.

În concluzie, rămâne doar ca legiuitorii români să se exprime, cu un verdict final, pe cazul dat.

Foto: ea.md