Economic

De ce au picat Facebook, WhatsApp și Instragram. Totul s-a întâmplat în ziua în care un fost angajat a lansat acuzații GRAVE

De ce au picat Facebook, WhatsApp și Instragram. Totul s-a întâmplat în ziua în care un fost angajat a lansat acuzații GRAVE

De ce au picat Facebook, WhatsApp și Instragram. Platforma de socializare Facebook şi serviciile pe care le deţine, WhatsApp şi Instagram, au redevenit funcţionale după ce au fost ieri indisponibile ore în şir pentru milioanele de utilizatori.

Directorul tehnologic al reţelei sociale a spus însă că va mai dura până când funcţiile Facebook vor fi restabilite în întregime, fără să precizeze cauza problemei.

Analiştii au remarcat că incidentul apare în ziua în care un avertizor intern declara că Facebook a dat tot timpul prioritate beneficiilor în locul siguranţei.

Fosta angajată, care a publicat anonim numeroase documente ale Facebook, şi-a dezvăluit ieri identitatea, iar azi urmează să depună mărturie în Senatul american, în cadrul anchetei despre protejarea copiilor pe internet. Doina Saiciuc transmite din Washington.

Frances Haugen, fost manager de produs al companiei Facebook, va depune mărturie cu privire la faptul că gigantul din Silicon Valley a ignorat avertizările interne în legătură cu dezinformarea și conținutul periculos al unor postări. Cele relevate de Haugen într-un interviu, duminică, au provocat unde de şoc de la Silicon Valley la Washington.

Frances Haugen a scurs zeci de documente interne ale Facebook membrilor Congresului autorităților de reglementare și mediei. Documentele demonstrează faptul că gigantul mediei sociale a ascuns utilizatorilor informații despre riscurile folosirii platformei sale.

„Alegerile făcute de conducerea Facebook constituie o uriașă problemă pentru copii, pentru siguranța publică, pentru democrație, de aceea am ales să vorbesc” – va spune astăzi Frances Haugen, potrivit unei copii a discursului din deschiderea audierilor.

În interviul făcut public duminică, Haugen, în vârstă de 37 de ani, a spus: ceea ce am văzut la Facebook a fost faptul că există conflicte de interes între ceea ce este bine pentru public și ce este bine pentru Facebook și tot timpul Facebook a ales să își urmeze propriile interese, ca celede a face mai mulți bani. Acțiunile Facebook s-au prăbușit cu 5,5% în urma acuzațiilor lui Frances Haugen.

Facebook a precizat cu puţin timp în urmă că întreruperea de funcţionare a fost cauzată de o modificare defectoasă a serverelor sale. Platforma socială le-a cerut scuze utilizatorilor afectaţi, potrivit RRA.