Culinar

De ce nu vă iese niciodată prima clătită. Trucuri cu care nu veți da greș niciodată

De ce nu vă iese niciodată prima clătită. Trucuri cu care nu veți da greș niciodată

Cu siguranță, orice dietă este uitată când ai în față o porție de clătite pufoase, al căror gust nu poate fi explicat în cuvinte. Doar că puține sunt gospodinele care reușesc să le pregătească fără să greșească. De ce nu vă iese niciodată prima clătită? Iată răspunsul pe care-l așteptați de multă vreme.

Chiar dacă arată bine sau mai puțin bine, un lucru e cert: clătitele nu au cum să nu aibă un gust fantastic. Dar dacă doriți să aruncați prima clătită și să faceți un prepara ca la carte, atunci trebuie să untul cu ulei și să folosiți mult mai puțin decât ați făcut-o până acum.

Utilizați tigaie din teflon

Aluatul de clătite are atâta grăsime cât trebuie, de aceea nu trebuie să folosiți decât foarte puțin ulei. Odată ce veți utiliza folosi unt vă veți trezi că faimoasele clătite se vor închide la culoare pe măsură ce se gătesc.

Ba chiar e posibil chiar să se ardă și atunci veți munci mult mai mult. Explicația pentru care prima clătită este mai puțin frumoasă decât surorile sale, este că absoarbe excesul de unt din tigaie.

Odată ce veți opta pentru ulei vegetal veți prepara clătite aurii. Un truc demn de luat în seamă este să ștergeți excesul folosind un prosop de hârtie. Turnați apoi aluatul.

Cum știți când să întoarceți clătitele

Pentru a vă da seama când trebuie întoarsă clătita, fiți atenți dacă se formează bule deasupra aluatului. Clătita se ține în jur de un minut și jumătate pe o parte, apoi se întoarce. Pentru a pune pe masă clătite cât mai pufoase, înlocuiți laptele dulce cu cel bătut. Acesta are mult mai mulți agenți care va da preparatului o textură aerată.

După ce ați făcut clătitele, puteți opta să le consumați cu dulceață, sirop sau ciocolată. Dar dacă vreți să aveți un produs cu adevărat senzațional, le puteți combina cu caviar, urdă amestecată cu zahăr și smântână sau puteți alege frișca. Orice ați face, acestea se vor topi în gură și sigur invitații vor mai cere încă o porție.

Sursă foto: gastropedia