Diverse

De data aceasta, câinii maidanezi de la Lacul Morii n-au mai cruțat-o. Femeia a murit sub colții lor

De data aceasta, câinii maidanezi de la Lacul Morii n-au mai cruțat-o. Femeia a murit sub colții lor

În primăvara anului trecut, o femeie din București a fost atacată de o haită de câini lângă digul de pe Lacul Morii. Atunci a scăpat, după zile de îngrijiri la Spitalul Municipal din Capitală.

Câinii i-au purtat ghinion femeii de 44 de ani. Astăzi a fost înconjurată din nou de patrupedele fioroase. De data asta, n-a mai putut fi salvată și s-a stins din viață.

În timp ce în alte state UE sunt implementare programe naționale privind identificarea animalelor, sterilizarea obligatorie și, în special, prevenirea abandonului, în România câinii omoară oameni în amiaza mare. O asemenea nenorocire i s-a întâmplat acestei femei din București. Povestea ei a început anul trecut, într-o zi de la sfârșitul lui aprilie, când o haită de câini a atacat-o lângă digul de pe Lacul Morii unde alerga.

A ajuns la spital cu plăgi cauzate de mușcăturile animalelor

„În jurul orei 09,20, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, cu privire la faptul că a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii o femeie care a fost atacată de mai mulţi câini.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum şi un echipaj de prim ajutor”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Atunci femeia a ajuns la spital, cu mai mult plăgi cauzate de mușcăturile animalelor, iar Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au început să cerceteze condițiile în care s-a produs evenimentul.

Mușcată de câini în timp ce alerga

Ce a scos la iveală ancheta nici nu mai contează, pentru că femeia a fost din nou atacată de câini tot lângă Lacul Morii. Ieri după-amiază ieșise să alerge și nu s-a mai întors niciodată acasă. De data asta câinii i-au luat viața. Potrivit primelor informații, femeia avea vârsta de 44 de ani.

“Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini”, se arată în comunicat.

Imediat, la fața locului au venit și polițiștii, dar și medicii care nu au mai putut să facă altceva decât să constate decesul. Trupul femeii a fost dus la INML pentru necropsie, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

De acum înainte se va cerceta și de ce haite de câini maidanezi sălășuiesc pe lângă Lacul Morii fără ca Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și alte autorități să nu intervină.