Info Actual

Info Actual > Politică > De la cel mai înalt nivel, mesaj pentru românii din diaspora: „Nu veniți acasă de Paște!”
Politică

De la cel mai înalt nivel, mesaj pentru românii din diaspora: „Nu veniți acasă de Paște!”

De la cel mai înalt nivel, mesaj pentru românii din diaspora: „Nu veniți acasă de Paște!” În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranșant pentru românii din diaspora.

„Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a fost mesajul președintelui României.

Acesta a mai spus că românii din afara graniței trebuie să ia în serios acest mesaj. „Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.”