Lifestyle

De peștele-tigru Goliath fug și crocodilii. Ce caracteristici are și unde poate fi pescuit. Video

De peștele-tigru Goliath fug și crocodilii. Ce caracteristici are și unde poate fi pescuit. Video

Chiar dacă este uriaș, el poate fi pescuit. Știți doar că pescarilor le plac poveștile cu pește. Când se adună în jurul focului, fiecare pescar arată, ca în jocul recunoașteți personajul, gesticulând și mimând, cum și cât era de mare peștele prins. Și cel de astăzi are o poveste, dar una adevărată.

De peștele-tigru Goliath fug și crocodilii. Ce caracteristici are și unde poate fi pescuit

Peștele-tigru Goliath (Hydrocynus goliath), cunoscut și sub numele de pește-tigru gigant, este un pește răpitor african de apă dulce, care face parte din familia Alestidae. Deci, este cam departe de noi să ne gândim că am putea să-l pescuim.

Peștele-tigru Goliath trăiește în bazinul fluviului Congo, dar și în lacul Tanganyika, din Africa. Aici pot fi găsite cinci specii de pește, care aparțin genului Hydrocynus. Cel mai mare pește poartă numele personajului biblic, învins de cel care avea să devină regele David, Goliath.

Genul este Hydrocynus, ceea ce înseamnă în greaca veche hydro înseamnă apă, iar cynus, câine. Având în vedere aspectul lui, forma capului și colții uriași, denumirea a fost aleasă perfect.

Peștele-tigru este orice altceva, dar nicidecum nu este cel mai bun prieten al omului. El este cel mai mare reprezentant al genului și cel mai de temut animal acvatic, de care fug chiar și crocodilii.

Despre acesta vorbea și Jeremy Wade, realizatorul emisiunii „Monştrii apelor”, difuzată de Discovery Channel. Când a fost întrebat care a fost cel mai mare, cel mai urât şi cel mai periculos peşte, el a povestit imediat, fără a sta mult pe gânduri.

Cel mai mare trebuie să fie rechinul- taur dintr-un râu aflat în Africa de Sud. Somnul goonch pe care l-am prins într-un râu din Himalaya, India, este probabil cel mai urât, iar cel mai periculos cred că ar fi peştele-tigru goliath din Congo, acest piranha uriaş cu dinţi care ar putea rupe cu uşurinţă o bucată de carne din orice victimă pe care ar ataca-o; ar muşca şi din crocodili.

Caracteristici

Acesta este o vietate acvatică, care poate ajunge la o lungime medie de 1,5 metri și la o greutate de 50 de kilograme (cel mai mare specimen înregistrat vreodată cântărește 70 de kilograme). Dinții săi sunt mari și dispuși în șanțuri distincte de-a lungul maxilarelor. O caracteristică importantă a acestui pește este că dinții lui pot crește până la 2,5 centimetri. Informația a fost confirmată și de biologul și prezentatorul de televiziune Jeremy Wade.

Foto: bzi/ video: youtube