International

Breaking: Video. Protestatarii au intrat peste președintele țării și s-au aruncat în piscina lui

Video. Protestatarii au intrat peste președintele țării și s-au aruncat în piscina lui
Twitter

Manifestanții pro și contra guvernului au ieșit în stradă în Sri Lanka, pe fondul agravării crizei economice a țării. Prim-ministrul Mahinda Rajapaksa a demisionat în urma criticilor privind modul în care guvernul a gestionat situația.

Mii de protestatari au luat cu asalt sâmbătă, 9 iulie, reședința din Colombo, capitala statului Sri Lanka, a președintelui Gotabaya Rajapaska. Manifestanții cer demisia acestuia în contextul în care oamenii nu mai au ce mânca.

Președintele Gotabaya Rajapaskaa fost mutat din reședință cu câteva momente înainte de asediu și plasat sub protecție militară, a anunțat ministerul Apărării din Sri Lanka. BBC relatează că locul în care a fost dus președintele nu a fost dezvăluit, ceea ce nu exclude posibilitatea ca acesta să fi fugit sau să planifice o fugă din țară.

În imaginile surprinse de jurnaliști, se vede cum manifestanții profită de câteva momente de distracție, aruncându-se în piscina luxoasei vile prezidențiale.


Nu e prima oară când protestatarii ataca locuințele politicienilor

În luna Mai, mai multe locuințe aparținând familiei conducătoare Rajapaksa și ale parlamentarilor care susțin guvernul au fost incendiate de protestatari.

Premierul Mahinda Rajapaksa, care demisionase recent din cauza manifestărilor antiguvernamentale, a devenit ținta furiei manifestanților. Oamenii au încercat să ia cu asalt reședința sa oficială, când acesta se afla încă în interior. El a fost salvat printr-o operațiune militară.